Srbija kupila od Kine šest bespilotnih letelica, cena tajna

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija kupila šest novih bespilotnih letelica od Kine, ali nije mogao zbog ugovora da kaže koliko su koštale, jer postoji klauzula o tajnosti.
"One imaju veliki domet, mogu da gađaju ciljeve sa udaljenosti od devet kilometara i snimaju teren, objekte od interesa za Srbiju duboko u neprijateljskoj teritoriji", rekao je Vučić na prikazu novih bespilotnih letelicia CH-92A Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici.
 
On je kazao da je sa kineskom stranom dogovoren "transfer tehnologije" za sistem "Pegaz", napominjući da su kupljeni i helikopteri od Erbasa. Zbog klauzule o tajnosti, predsednik nije mogao da kaže ni koja je cena tih helikoptera
 
"Za sada imamo 18 raketa, kupićemo još. Ovo je najbolje oruđe. Srećan sam što Vojska Srbije raste i napreduje, mnogostruko snažnija iz dana u dan", rekao je Vučić.
 
Nenad Miloradović ispred SDPR rekao je da bespiletno letelice mogu da ponesu dve rakete i ispaljuju ih na udaljenost od devet kilometara.
 
"Pokrivaju funkciju izviđanja, danju-noću, upravljanja artiljerijskom vatrom i laserski obeležava raketne ciljeve", objasnio je Miloradović i dodao da raketa koštaju 50.000 evra.
  • Penzioner

    05.07.2020 00:37
    lek
    To je ulaganje u budućnost.Ko je protiv SNS-a,proglasiš epidemiju,vanrednu situaciju,zatvoriš grad i UDRI po virusima.Zatim ga naseliš migrantima,za to uzmeš pare od EU,oni ti podignu i nekoliko fabrika,skoči ti BDP......a stradali,e jbg,oni bi ili otišli na rad u inostranstvo ili bi bili nezaposleni ili penzioneri,u svakom slučaju ZA NAŠU DECU.
  • Mile

    04.07.2020 19:45
    @HUNTER
    Nadam se da te bespilotne letelice posto su od "bratske" Kine dobro prave i raznose sendvice sa Matijevic smrdusom po celoj Vojvodini.
  • CrnogorskiPatriota

    04.07.2020 18:05
    Zar je nekad dobro došlo išta iz Kine!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.