Sud kaznio "Politiku" jer nije vratila ime Ribnikara na naslovnu stranu

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je izvršenje novčane kazne u iznosu od 300 hiljada dinara protiv preduzeća "Politika Novine i Magazini" (PNM) usled neizvršenja presude kojom joj je izdavaču naloženo da vrati staro zaglavlje lista "Politika", saopštio je zvanični punomoćnik i zastupnik Darka Ribnikara u postupku protiv PNM.

U saopštenju se dodaje da će sud "ovakve i veće" novčane kazne određivati sve dok PNM ne izvrši u potpunosti obaveze određene presudom Apelacionog suda od 4. septembra 2019. godine.

Tom presudom je "Politici" naloženo da štampa naslovnu stranu uz zaglavlje lista sa imenima porodice Ribnikar, osnivača "Politike".

Punomoćnik porodice Ribnikar je u saopštenju pozvao direktorku PNM Miru Glišić i v.d. glavnog i odgovornog urednika Žarka Rakića da "prestanu da posledice neshvatanja individualne odgovornosti, koje je na ivici iracionalnog i profesionalnog beščašća, i dalje prevaljuju na list 'Politika' i sve njegove zaposlene".

"Podsećamo da postoje i druge pravne mogućnosti da ih se na to prinudi, ukoliko već oni sami nisu ni voljni ni spremni da sprovedu ono što Sud nalaže", navodi se u saopštenju.

  • Bill

    04.07.2020 18:49
    Eto. A taman su u zaglavlje hteli da stave da je Politiku još onomad osnovao AV lično!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.