Pelemiš: Virus nije oslabio, umiru i mlađi

Infektolog Mijomir Pelemiš kaže da treba jasno i glasno reći da virus nije oslabio, a dokaz je da svi obolevaju, prenosi RTS.
Pelemiš: Virus nije oslabio, umiru i mlađi
Foto: Pixabay

Virus ne bira uzrast, pitanje je samo kakav će biti ishod, rekao je Pelemiš.

To je, dodaje, virus koji je od početka ovde.

"Dokazano je da umiru i mlađi, bez i jedne druge bolesti", upozorio je Pelemiš, prenosi RTS.

  • Doktor medicine

    05.07.2020 15:46
    Virus
    Ovom virusu čovek nije supstrat nego životinje i on je sada ušao u slepu ulicu i virus traži izlaz sada. SARS-COV-2 će se prilagodi ljudima i više neće biti opasan kao što je sada nego će biti znatno manje opasan.

    Ne slažem se sa Konom da će drugi talas ako dodje biti jači.


  • Doktor medicine

    05.07.2020 15:30
    Odgovor na sva pitanja.
    Krizni štab treba da izađe sa novim informacijama u vezi SARS-COV-2.


    Zna se 85% šta je SARS-COV-2.
  • Deks

    05.07.2020 12:43
    Svake godine i od gripe umru mladi i zdravi ljudi pa to ne znači da zbog gripe treba praviti paniku, karantine, prekidati ekonomiju, zatvarati države... Zna se šta se radi godinama u sezoni gripe poput posebnih režima u bolnicama, domovima za stare i drugim institucijama. Upravo to na mnogo jačem nivou treba primeniti i u situaciji epidemije korona-virusa sa naglaskom na zaštiti starijih, bolesnih i gojaznih građana. Za sve je moguće pronaći rešenje samo kada bi se malo više razmišljalo. Zašto ne otvoriti prodavnice, linije javnog prevoza i slično isključivo za ugrožene građane sa naglaskom na nošenju maski i distanci dok bi za ostale prodavnice i javni prevoz važila opuštenija i kako toliko normalnija pravila? Zatim organizovati dostavu namirnica na način da ugroženi građani uopšte ne moraju da napuštaju svoje domove...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.