Vulin iz samoizolacije nakon pozitivnog testa na koronu u obilasku bolnice, Ministarstvo tvrdi da je sada negativan

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je vojnu bolnicu u Novom Pazaru i uručio pomoć, što ne bi bilo neobično da pre devet dana nije saopšteno da je zaražen virusom korona.
Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane 27. juna, Aleksandar Vulin je pozitivan na koronavirus, nema nikakve simptome i nalazi se u samoizolaciji.
 
"Ministar Vulin nastavlja sa redovnim obavljanjem dužnosti pridržavajući se svih propisanih mera tokom samoizolacije", navedeno je tada u saopštenju Ministarstva. 
 
Vulin je danas obišao poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazaru i uručio donaciju u vidu zaštitne medicinske opreme u kojoj je 5.000 pari rukavica, 5.000 maski i 1.000 zaštitnih odela, a ako je koronavirusom zaražen onog dana kada je ministarstvo to i saopštilo, znači da ministar odbrane u samoizolaciji nije proveo propisane dve nedelje, piše N1
 
Sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije "Sloga" konstatuje da u toj poseti ništa ne bi bilo sporno, da krajem juna nije objavljena vest da je ministar pozitivan na koronu. 
 
Sindikat pita Krizni štab i sve nadležne kako je moguće da je Vulinu dozvoljena ovakva aktivnost posle devet dana, a da je propisana izolacija 14 dana.
 
"Da li se ministar dva puta testirao ponovo na kovid 19 i da li su oba testa bila negativna? Ako nije, ko mu je dao dozvolu da dovodi u rizik od zaraze ljude iz svog okruženja", navodi se u saopštenju.
 
Ministarstvo odbrane: Vulin je negativan na virus korona
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin na ponovljenom testu negativan je na Kovid 19 i po odluci lekara vratio se na posao, kažu u ministarstvu.
 
"Prvo testiranje obavljeno je 24. juna od kad se ministar Vulin nalazio u samoizolaciji zbog kontakta sa državnim sekretarom koji je bio zaražen koronom. Rezultat ministrovog testa, koji je stigao nekoliko dana kasnije, bio je pozitivan o čemu je javnost obaveštena 27. juna. Ministar odbrane u periodu samoizolacije nije imao simptome koronavirusa i sve vreme je bio pod nadzorom lekara. Ministar Vulin zahvaljuje svima koji su se interesovali za njegovo zdravlje i uputili reči podrške", navode u ministarstvu.
  • Peica

    07.07.2020 14:37
    Vulin poRUČNIK
    Sami smo krivi sto cutimo i trpimo ovakve kreature, fizicke i psihicke
  • maki

    07.07.2020 10:49
    matijak@ptt.rs
    Sad vidite kakvi su likovi vodili revoluciju i NOB . Jedna od posledica je i general Vulin!
  • Fica

    07.07.2020 10:11
    Bagra
    Vucicevi banditi u uniformi MUP-a, hapsili su ljude dvanaestog ili trinaestog dana, jer su prekrsili izolaciju. Dezerter je izasao posle devet, i MUP banda cuti... a cuti i banda iz kriznog staba, trebaju im drzavni poslovi za bracu, tetke, sestre, trebaju im cinovi... samo i ovima ce doci crni petak, a onda nece da govore, pevace.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.