FOTO: Suzavci, vatra i kamenice - protest u Beogradu u slikama

Protest koji se održao sinoć u Beogradu privukao je pažnju regionalnih i svetskih medija.
FOTO: Suzavci, vatra i kamenice - protest u Beogradu u slikama
Foto: FoNet
Policijske snage su ispaljivale suzavac na okupljenje građane, koji su izašli na ulice nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio ponovno uvođenje policijskog časa u glavnom gradu, zbog pogoršanja epidemiološke situacije.
 

 
Foto: FoNet
 
Prema nekim procenama, oko 10.000 građana se okupilo ispred Skupštine Srbije, a u jednom trenutku su i ušli u parlament. Policija je ubrzo formirala kordon ispred Skupštine, a na ulice je izašla i konjica.
 
 
Foto: FoNet
 
Bilo je povređenih i među demonstrantima, kao i u policijskim redovima. 
 
 
Foto: FoNet
 
Direktor policije Vladimir Rebić saopštio je da su uhapšene 23 osobe
 
 
Foto: FoNet
 
U neredima su povređena i tri konja. 
 
 
Foto: FoNet
 
Zapaljeno je pet policijskih vozila.
 
 
Foto: FoNet
 
Protest protiv najavljenih mera održan je i u Novom Sadu, gde su okupljeni došli do Gradske kuće, koju je čuvala policija.
 
 
Foto: FoNet
 
Građani u Beogradu su počeli da se okupljaju nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i najave da će u Beogradu, od petka do ponedeljka, na snazi biti policijski čas.
 
  
Foto: FoNet
 
Vučić je rekao da bi voleo da policijski čas važi za celu Srbiju, ali da će o tome odluku doneti Krizni štab.
 
 
Foto: FoNet
 
Inicijativa "Ne davimo Beograd" protestovala je ispred Predsedništva Srbije, uz poruke vlastima - "Ubice".
 
"Posle neodgovornog ponašanja vrha vlasti, zataškavanja stvarnih razmera epidemije, divljačkih bakljada po krovovima naših zgrada od strane sluga režima, organizovanja farse od izbora, dozvole za održavanje sportskih utakmica sa masovnim prisustvom i postizbornih slavlja farse od izbora, jasno je da je diktatorska vlast najodgovornija za porast broja obolelih i veliki broj smrtnih slučajeva od korona virusa", navode u Inicijativi.
 
 
Foto: FoNet
 
Premijerka Ana Brnabić osudila je pokušaj upada u Skuštinu Srbije i rekla da će "država i sve njene institucije zaštititi pravni poredak kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji".
 
  
  • koga

    08.07.2020 15:43
    zanima
    ima na twiteru zanimljivog teksta o sinoćnim dešavanjima i kako su sprovedena u režiji odeljenja za posebne akcije (OPA) izmeštenog u SBPOK.
  • DeranNS

    08.07.2020 14:57
    Sjajno
    Ud'ri policijo svakog ko krši zakon, imaš moju podršku!
  • koga

    08.07.2020 14:57
    zanima
    ima na twiteru zanimljivog teksta o sinoćnim dešavanjima i kako su sprovedena u režiji odeljenja za posebne akcije (OPA) izmeštenog u SBPOK.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.