Srđan Nogo pušten na slobodu

Bivši član Dveri Srđan Nogo, koji je saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je vršio nasilje i učestvovao u neredima koji su se dogodili tokom protesta ispred Skupštine Srbije, pušten je na slobodu.
Kako je saopštio Viši sud u Beogradu zahtev javnog tužioca da mu se odredi pritvor odbijen je kao neosnovan.
 
Dodaje se da je protiv navedenog rešenja dozvoljena žalba u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću ovog suda.
 
"Osumnjičenom S.N se stavlja na teret da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu", stoji u saopštenju Višeg suda u Beogradu.
 
Da je pušten na slobodu potvrdio je za nova.rs i njegov advokat Marko Pušica.
 
"Tužilaštvo je dalo predlog da se mom branjeniku odredi pritvor do 30 dana, ali je on odbijen. On je pušten na slobodu večeras", rekao je Pušica sinoć. On je naveo da je Srđan Nogo saslušan u tužilaštvu zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na javnim skupovima.
 
Srđan Nogo je prethodnih dana bio je na protestu u Beogradu u prvim redovima na platou ispred Skupštine Srbije tokom kojih je u više navrata došlo do nasilja i uništavanja imovine.
  • Analiticar

    12.07.2020 12:27
    Ovo su drugi protesti koje je Nogo perfektno uspeo da upropasti.,ceka ga napredovanje a za egzistenciju odavno ne mora da brine
  • Ime

    12.07.2020 10:00
    @rajko
    Nogin advokat Pušica je precizirao da je Nogu u policijskoj stanici uručeno rešenje o zadržavanju do 48 sati (hapšenje). Pušica je rekao da se Nogo odrekao poslaničkog imuniteta, s obzirom na to da mu mandat traje dok se ne formira novi saziv parlamenta.
    Viši sud u Beogradu odbacio je danas kao neistinite navode medija po kojima je poslaniku i bivšem članu Dveri Srdjanu Nogu određen pritvor.
    Iz suda su naveli da predlog za određivanje pritvora "nije ni stavljen od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu", odnosno da Nogo "nije ni saslušan pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu".
  • rajko

    12.07.2020 08:29
    mandat
    Koako je Nogo uhapšen ako je narodni polsanik. Ako je njemu istekao mandat u kom svojstvu se pojavljuje Brnabićka i preti nam kada je onda i njoj istekao mandat. Izgleda da ovde zakon nije ništa već kako beg kaže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.