Vlada Srbije daje još 200 miliona dinara za radove na Hramu Svetog Save

Vlada Srbije će iz budžetske rezerve izdvojiti oko 1,7 miliona evra (nešto više od 200 miliona dinara) za završetak radova na izgradnji Hrama Svetog Save, prenosi portal Nova.rs.
Vlada Srbije daje još 200 miliona dinara za radove na Hramu Svetog Save
Foto: 021
U Službenom glasniku objavljeno je 10. jula da Ministarstvo finansija sredstva u iznosu od 200 miliona dinara prenosi u tekuću budžetsku rezervu, odakle će taj novac biti raspoređen Generalnom sekretarijatu Vlade, na ime dotacije Srpskoj pravoslavnoj crkvi za završetak radova na obnovi i uređenju Spomen-hrama Svetog Save u Beogradu.
 
Podsetimo da je pre samo nedelju dana usred epidemije i vanredne situacije u brojnim gradovima, Vlada donela odluku da isplati iz budžetske rezerve milijardu dinara, odnosno osam i po miliona evra Srpskoj pravoslavnoj crkvi za radove na Hramu Svetog Save na Vračaru.
 
Nije prvi put da Vlada finansira radove na Hramu Svetog Save iz budžetske rezerve - zapravo to je pravilo već nekoliko godina. Samo u toku 2019. iz tekuće budžetske rezerve je Crkvi isplaćeno 11 miliona evra. Osim toga, za Hram Svetog Save se posebno izdvaja novac od doplatnih poštanskih markica.
  • ekspert

    16.07.2020 16:52
    Pare se daju radi novih zadataka po nalogu BIA: Destabilizovati Crnu Goru, BiH, N. Makedoniju.
  • Trt

    13.07.2020 08:18
    Pacovi punih džepova napuštaju brod koji tone.
  • Carls Tejlor

    12.07.2020 19:46
    Bukvalno bi bolje bilo samo spaliti taj novac nego ga dati tzv. Srpskoj Pravoslavnoj crkvi. Bezobrazluk, lopovluk, bahacenje, ponizavanje i ismevanje gradjana Srbije sve to u jednom potezu. Za ovo se nadam da ce odgovarati! Svi treba da se angazujemo u tom cilju. Moje iskreno gadjenje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija