Osuđenici u Požarevcu se odrekli dela od 100 evra pomoći i donirali novac za inkubator za bebe

U Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu 174 osuđenika donirala su 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji, odričući se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.
Osuđenici u Požarevcu se odrekli dela od 100 evra pomoći i donirali novac za inkubator za bebe
Foto: 021.rs
Kako se navodi, osuđenici su sami došli na ideju da doniraju sredstva.
 
Ministarstvo je podsetilo i da su osuđenici u KPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe.
 
Na početku epidemije oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji - Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu, odreklo se jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana, što je takođe bila akcija koju su osuđeni sami inicirali.
 
Osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za lice za zaposlene i osobe lišene slobode u svim zavodima i ta proizvodnja i dalje traje.
  • Vlada

    13.07.2020 14:09
    @Stevan
    A da mi vladajuće pošaljemo kod njih na kurs lepog ponašanja. Pošto im isti veoma treba, predlažem da kurs potraje 25-30 godina...
  • Predrag

    13.07.2020 13:58
    Dela
    Dobra dela se mogu očekivati i kada najmanje se nadate.Svaka čast
  • Josey

    13.07.2020 12:26
    Vise postovanja imam za ove ljude nego za crkvu i sve koji je podrzavaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija