U Loznici i Leskovcu uvedena vanredna situacija, nisu poštovane ranije donete mere

U Loznici i Leskovcu uvedena je vanredna stiuacija zbog epidemiološke situacije.
U Loznici i Leskovcu uvedena vanredna situacija, nisu poštovane ranije donete mere
Foto: 021.rs
Na sednici Gradskog štaba za vanredne siutacije u Loznici danas je doneta odluka o proglašenju vanredne situacije zbog širenja epidemije virusa korona, objavljeno je na sajtu Loznice. Kako se navodi, odluka je doneta na osnovu jednoglasnog predloga kolegijuma načelnika odeljenja i rukovodstva Opšte bolnice Loznica upućenog komandantu Štaba i gradonačelniku Loznice Vidoju Petroviću.
 
Osim obaveznog nošenja maski i socijalne distance Zaključak o predlogu za uvođenje vanredne situacije propisuje i represivnije mere.
 
Neke od njih su zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima, zabrana organizovanja svečanosti, sportskih i zabavnih manifestacija.
 
Zatim, radno vreme ugostiteljskih objekata ograničeno je na period od 7 do 20 časova, a u tim objektima ne mogu za jednim stolom sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajednickom domacinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.
 
Zabranjeno je korišćenje zatvorenih bazena, spa i velnes centara, dok će saloni lepote, fitens centri i teretane raditi uz sprovođenje mera zaštite.
 
Vanredna situacija u Leskovcu trajaće do 27. jula, a Štab za vanredne situacije doneo je tu odluku jer preporuke donete pre sedam dana za sprečavanje širenja virusa korona nisu poštovane. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kazao je da su preporuke o radu ugostiteljskih objekata do 23 časa, ograničeno okupljanje i obavezno nošenje maski u javnom i taksi prevozu, sada postale obavezujuće za građane.
 
"Situacija je nepovoljna, preporuke od pre sedam dana nisu poštovane. Jedna diskoteka je prošlog vikenda organizovala koncert, a ovog vikenda je bilo i nekakvih pena-partija", kazao je Cvetanović, dodajući da ima najava da će ih biti i sledećeg vikenda. Naglašava da su apsolutno svi radili do dva sata posle ponoći iako je preporučeno do 23 časa.
 
Gradonačelnik Leskovca je potvrdio da je jedan od njegovih sinova zaražen virusom korona, kao i član njegovog kabineta, odnosno pomoćnik Andrija Atanasković.
 
Kako je naveo, sve je veći broj slučajeva sa teškom kliničkom slikom i to kod mlađe populacije.
 
Cvetanović je najavio da će sutra svi direktori javnih preduzeća ići na testiranje.
 
"Pokušavamo da suzbijemo, ali moramo da insistiramo, s obzirom da preporuka nije poštovana, da budemo rigidni. Veliki broj ljudi se okuplja na malom prostoru, da ne pominjemo malu i vlažnu sredinu", naglasio je Cvetanović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.