Škundrićev sin pušten da se brani sa slobode

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je predlog tužioca za određivanje pritvora Vladimiru Škundriću, koji je pre dva dana bio uhapšen sa još 20-ak osumnjičenih za nerede i nasilan ulazak u zgradu Skupštine Srbije.
Škundrićev sin pušten da se brani sa slobode
Foto: Pixabay

Predlog za pritvor je odbijen i za još dvojicu osumnjičenih N.B i V.T, koji su sa njim uhapšeni i oni su nakon saslušanja pušteni da se brani sa slobode.

Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak, tužilaštvo ima pravo žalbe.

Sin Petra Škundrića, funkcionera SPS-a, i druga dvojica terete se za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Prvom osnovnom sudu u Beogradu je tokom prošlog vikenda privedeno ukupno 27 osoba, među kojima su bili Škundrić i N.B. i V.T.

Sudija za prethodni postupak je usvojio u odnosu na 14 okrivljenih predlog tužilaštva i odredio im pritvor do 30 dana, pretežno iz razloga postojanja opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili uticati na svedoke, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

U odnosu na 13 okrivljenih, sudija za prethodni postupak je odbio predlog za određivanje pritvora kao neosnovan, napomenula je ona.

Protesti ispred skupštine praćeni neredima počeli su 6. jula u centru Beograda. Desetine osoba je uhapšeno i osuđeno zbog prekršaja, a više njih i zbog krivičnih dela zbog njih će se protiv njih sprovesti krivični postupak.

Inače, Petar Škundrić je danas razrešen dužnosti savetnika u Vladi Srbije o čemu više OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija