Težak dan za Srbiju - preminulo još 13 pacijenata od korone, novoobolelih 383

U Srbiji je tokom poslednja 24 sata registrovano još 383 slučaja korona virusa, a preminulo je 13 osoba, što je, kako je rekla premijerka Srbije Ana Brnabić, najteži dan u Srbiji.
Težak dan za Srbiju - preminulo još 13 pacijenata od korone, novoobolelih 383
Foto: Marija Erdelji
Na respiratorima se nalazi 177 pacijenata, a testiran je rekordan broj - 9.183 građana.
 
Zvaničan, ukupan broj preminulih je 442 pacijenta. U Srbiji su od početka epidemije potvrđena 19.717 slučaja infekcije.
 
Procenat smrtnosti je 2.24 odsto. Do danas je testirano ukupno 524.578 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Hospitalizovana su 4.662 pacijenta. 
 
Kako je napomenula premijerka, najkompleksnija situacija je u Beogradu, a potom u Kraljevu i Novom Sadu.
 
U Šapcu i Novom Pazaru se situacija smiruje, što daje razlog za optimizam. 
 
"Daleko je najveći broj zaraženih u Beogradu, a imamo i dosta nestabilnu situaciju u Kraljevu i Novom Sadu". Van svake sumnje da je došlo do rasta broja nozozaraženih usled protesta i to nam dolazi za naplatu. Za mene je ovo očekivano i lakše je kada se nosite sa tim brojevima. Građani su poslušali apele Kriznog štaba. Znam da ćemo videti rezultat mera koje smo donosili", rekla je premijerka.
  • Raspisite

    16.07.2020 23:00
    Izbore
    Pa da proslavimo pobedu
  • Doktorka u penziji

    16.07.2020 18:53
    Dragane
    Upravu ste.
  • Dragan

    16.07.2020 17:08
    Gledajte procenat
    Neki su predvideli da će se ovo desiti. Da će se povećati broj testiranih, a samim tim će i broj novozaraženih porasti. I to će se pripisati demonstracijama. Svakako, demonstracije ne pomažu baš...
    Treba pratiti broj novo zaraženih, u odnosu na broj testiranih. Taj podatak niko ne objavljuje, morate i da izracunate i da beležite sami.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija