Stojanović: Veliki broj lekara i medicinskih sestara dobiće posao

Direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović kaže da će veliki broj mladih lekara, sestara i drugog medicinskog osoblja dobiti zaposlenje, kao i da je tokom prvog talasa epidemije korona virusa već dosta njih dobilo posao.
Stojanović: Veliki broj lekara i medicinskih sestara dobiće posao
Foto: Pixabay
"Minsitarstvo zdravlja je u prethodnom periodu kada smo imali prvi talas korone zaposlilo veliki broj lekara i sestara i ostalog osoblja za rad svih bolnica u Srbiji", rekao je Stojanović i dodao da je povećanje broja zaposlenih došlo u pravo vreme.
 
Navodi da je u KBC Zemun u prethodnom talasu zaposleno 50 lekara i 80 sestara, što je bilo oko 15 odsto u odnosu na broj zaposlenih, koji su raspoređeni tamo gde je to bilo potrebno.
 
Sada su svi oni u borbi sa korona virusom, rekao je on i dodao da će kada budu redovne okolnosti oni biti raspoređeni tamo gde mogu da daju najveći doprinos, u skladu sa njihovim specijalnostima i za šta su opredeljeni.
 
"Velika stvar je što smo zaposlili srednji medicinski kadar, koji nam je sada okosnica", rekao je on i zahvalio se i nemedicinskom osoblju bez kojeg ne bi mogla da se doprema hrani, boce sa kiseonikom i drugo.
  • Jogi Letač

    17.07.2020 11:00
    Već smo zaboravili kako se medicinsko osoblje pre mesec dana žalilo da ništa od obećanja za zaposlenje dato u vreme prethodnog pika korone? E moji stanovnici Srbije, većina ima jako kratko pamćenje, pa nam je tako kako je.
  • NSrdjan

    17.07.2020 07:23
    Zaposlili ih na odredjeno, dok ne prodje kriza sa virusom. Nakon toga ce da bude "domindzenja", sto bi rekao Zika Pavlovic.
  • Hahahohohuhu

    16.07.2020 22:57
    A onda je mrmot
    Zavio čokoladu u foliju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.