Direktor bolnice u Leskovcu osuđen prvostepeno zbog nameštenja tendera

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević osuđen je na pet meseci zatvora i godinu dana zabrane rada u struci i vršenja dužnosti direktora zbog nameštenja tendera za usluge održavanje higijene u leskovačkoj bolnici.
Prvostepenom presudom pred Višim sudom u Nišu, Dimitrijević je proglašen krivim za krivično delo zloupotreba službenog položaja. Iako se prvobitno teretio za krivično delo trgovina uticajem, tokom postupka tužilac je izmenio optužnicu, prenose Južne vesti.
 
"Optuženi Nebojša Dimitrijević oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet meseci i izrečena mu je mera zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od jedne godine", kažu u Višem sudu. Na ovu presudu, Dimitrijević ima pravo žalbe.
 
Iz suda nema informacija da li su osuđeni i drugo dvoje optuženih - pravnica bolnice i predstavnik firme Transly.
 
Direktor bolnice je bio optužen da je menjao konkursnu dokumentaciju javne nabavke za usluge održavanja higijene u bolnici, da bi posao dobile beogradske firme Transly i Respekt legal. 
 
Posle hapšenja Dimitrijevića prošle godine, inače potpredsednika leskovačkog SNS-a, oglasio se i gradonačelnik Goran Cvetanović rečima da će, "iako je najlakše distancirati se kada je nekom teško, Dimitrijević i njegova porodica uvek imati njegovu podršku".
  • Da

    02.08.2020 09:17
    Ne verujes
    Inace svi su tenderi u drzavi posteni-budala je to verovatno uradio sam a nije podelio gde treba
  • Mario Puzo

    01.08.2020 14:28
    Jađo jađani
    Kome li si se zamerio?
  • Гробомрз

    01.08.2020 12:24
    А тендер за набавку џипова од Остоје је поштен?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.