Nedimović o tome da li ostaje ministar: Selektor bira tim, mi smo tu da trčimo

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, odgovarajući na pitanje hoće li na toj funkciji ostati i u novoj Vladi Srbije, rekao je danas da je selektor tu da bira tim.
"Videćemo ko će biti ministar, ima vremena, selektor bira tim, mi igrači smo tu da trčimo", rekao je Nedimović za TV Prva.
 
"Videćemo za mesec dana, da sačekamo. Mislim da je važno što smo poljoprivredu uspeli da u prethodnih nekoliko godina bolje pozicioniramo, jer Srbija je zemlja poljoprivrede", izjavio je.
 
Prema njegovim rečima, prethodni meseci pokazali su da Srbija ima dovoljno hrane i za sebe i za izvoz. Naveo je da hrane ima toliko da Srbija može da je izvozi i za sve okolne zemlje i to čak i one najpotrebnije životne namirnice, poput pšenice, kukuruza, voćarskih kultura.
 
"Pšenice i brašna izvezli smo za 70.000 tona više u aprilu i maju nego ijedne godine pre", naveo je ministar. Prema njegovim rečima, ni na jesen neće biti problema sa hranom jer pšenice ima za više od dve godine.
 
Kako je rekao, problema nije bilo ni sa voćem, osim višnje, koja je ispucala zbog kišnog proleća i vode.
 
Naveo je da je slična situacija s paradajzom koji se ranije izvozio u okolne zemlje, a sada nema kome da se proda jer nema turista u tim zemljama zbog pandemije.
 
"Smanji se izvoz i onda poveća količina i to je klasičan zakon ponude i potražnje. Automatski obori cenu", rekao je on i dodao da razume poljoprivrednike koji su imali problem s tim i naveo da će već za desetak dana situacija biti bolja.
 
Najavio je da će narednih dana ići u Leskovac. Podsećamo da su u nekoliko sela u okolini tog grada poljoprivrednici bacali paradajz zbog niske cene od 10 dinara po kilogramu.
 
Na pitanje zašto se paradajz uvozi iz Makedonije i Albanije, ako ima domaćeg, ministar je odgovorio da u poslednjih mesec i po dana nije bilo uvoza paradajza.
  • Siniša

    03.08.2020 08:27
    Ponos
    Narod je na izborima pokazao da veruje Vučiću i SNS-u
  • Stanoje

    02.08.2020 22:35
    Pošto ste sudije stavili pod kontrolu, možete da radite šta hoćete. A oni koji budu brzo trčali i uskakali u selektorov šupak, biće veoma napredni u svome poslu.
  • Filip

    02.08.2020 18:27
    Videćmo ko će dobiti mesto u vladi. Možemo da nagađamo do mile volje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.