"Oko sokolovo" Komunalne milicije dnevno registruje 1.300 bahato parkiranih vozila

Testiranja sistema za otkrivanje nepropisno parkiranih vozila "Oko sokolovo" nastavljeno je danas, a od 10. avgusta počinje kažnjavanje vozača koji bahato parkiraju vozila, najavio je beogradski sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac.
"Druga nedelja testiranja počinje danas, u ovoj nedelji neće biti kažnjavanja, ali će se slati obaveštenja vozačima čija su vozila zatečena kao nepropisno parkirana", izjavio Divac za Studio B, navodeći da će građani dobijati obaveštenja sa molbom da se više ne parkiraju na tim mestima i da ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, ljudi i javnog prevoza.
 
On je rekao da su u prvoj sedmici sistemom "Oko sokolovo" dnevno u proseku registrovali oko 1.300 nepropisno parkiranih vozila.
 
"Ovaj sistem od 10. avgusta počinje sa kažnjavanjem građana koji bahato parkiraju vozila. To ne znači da do tada svako može da parkira gde hoće, jer su patrole Komunalne milicije na terenu i rade redovan posao, tako da se ne iznenade oni koji dobiju kaznu", poručio je Divac uz tvrdnju da je sistem "Oko sokolovo" veoma efikasan i projektovan tako da potpuno isključuje selektivno kažnjavanje.
 
"Ne postoji faktor ljudskog uticaja. Ako se neko bahato parkira, ma ko to bio, kazna će mu biti propisana. Apelujem da građani ne ostavljaju vozila na kolovozu, žutim trakama, pešačkim prelazima, tramvajskim šinama. Neće biti selektivnog kažnjavanja jer će svi čije vozilo bude zatečeno u prekršaju biti kažnjeni", naglasio je Divac.
  • Stanoje

    03.08.2020 23:13
    Oko sokolovo prepoznaje članove i simpazitere SNS-a i opet korupcija.
  • 9

    03.08.2020 17:10
    Mogao
    bi taj soko da dobije i zatvoreno oko.
    Baš me zanima da li će, pošto je društvo već podeljeno
    kazne zaista platiti i sns "miljenici".
    Buzdovanska sns bagra ne odgovara ni za dokazana
    ubistva ljudi, a ne za parkirani automobil npr. beli mercedes.
  • VladaN

    03.08.2020 16:15
    Sve je ro u redu...
    ... sli kome je bio potreban auto od 116k? Vesiću položi račune.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.