Sudski izvršitelji iz Valjeva pušteni da se brane sa slobode

Za četiri sudska izvršitelja iz Valjeva, koji su uhapšeni u utorak, 4. avgusta, rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ukinuto je policijsko zadržavanje i oni su pušteni da se brane sa slobode, javlja N1.
Sudski izvršitelji iz Valjeva pušteni da se brane sa slobode
Foto: Pixabay
Odeljenje za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su u utorak ujutro sudske izvršitelje iz Valjeva G. B. (49), D. J. (60), S. V. (49) i S. P. (49) zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca, kao i Z. P. (48) koji se tereti za pranje novca i pomaganje u zloupotrebi službenog položaja.  
 
Kako je navedeno u saopštenju MUP Srbije, osumnjičeni se terete da su od januara 2018. do novembra 2019. godine fingirali sprovođenje izvršnog postupka, tako što su fiktivnom dokumentacijom izdavali naloge računovodstvu suda za isplatu sredstava na račun osumnjičenog bravara Z. P. na ime usluga obijanja i zamene brava na vratima koje on nije izvršio.
 
Na ovaj način su, kako se sumnja, oštetili izvršne poverioce za 2.963.300 dinara.  
 
Sumnja se da je G. B. od decembra 2015. do decembra 2016. godine novac koji su izvršni dužnici uplatili na ime troškova postupka zadržavao za sebe, bez uplaćivanja na račun suda.
  • K L

    06.08.2020 14:54
    dupla septicka jama od drzave
    A od ponedeljka u nove radne "pobede".
  • G

    06.08.2020 14:49
    G
    Vrana vrani oči nevadi bilo i biće. A vi narode glasajte i podržavajte vašeg vođu AV i SNS sektu. Za bolje niste.......
  • Baten

    06.08.2020 14:03
    Tresla se gora...
    Zamajavanje naroda!
    Da vidimo kako su ih "kaznili" u Komori izvršitelja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.