FOTO: Tek što je postavljena, oskrnavljena spomen-tabla sa imenom atentatora na Pavelića

Tabla sa imenom Blagoja Jovovića, koja je tek postavljena u nekadašnjoj Zagorskoj ulici u Zemunu, a koja odnedavno nosi njegovo ime, oskrnavljena je.
Međutim, odmah po saznanju da je tabla išarana, gradske službe su izašle na teren i očistile je.
 
Ulica Blagoja Jovovića ime je dobila po atentatoru na Antu Pavelića.
 
"Uz pomoć nekoliko prijatelja, Blagoje Jovović, u nedostatku sudskog procesa i zakonske kazne, sproveo je pravdu nad zločincem Pavelićem. Tako je osvetio stotine hiljada Srba koji su nevini stradali od ustaške kame u stravičnim zločinima u Drugom svetskom ratu. Zlikovac je preminuo od posledica rana koje mu je naneo ovaj heroj. Imenujući ovu ulicu po Blagoju Jovoviću, Grad Beograd ukazuje počast ovom srpskom heroju za njegov herojski čin, i to nakon što je decenijama bio nepoznat za srpsku istoriju i predanje", glas tekst koji je napisan na spomen-tabli.
 
 
"Sprovodi se istraga o tome ko je oskrnavio tablu i verujem da će snimci kamera u okolini dati odgovor na ovo pitanje", kazao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.
  • Republika Smrdija

    12.08.2020 20:31
    @Gojko
    Zar si od Radikalstina ocekivao da se NE dive ubicama?
  • Gojko

    12.08.2020 10:08
    @Prle

    Blagoje Jovović nije nikog spasao, on je samo išao da ubije jednog čoveka. Znači da je on ubica. Ne treba ubicama dizati spomen ploče, jer sutra kad se promeni politika tako ćete i Legiji dizati spomen ploču.
  • Milan NS

    10.08.2020 14:19
    Blagoje Jovović
    je zločinac.
    Radio za UDBU kako bi se oprao zbog svega što je radio domaćem stanovništvu (civilima) pred kraj II sv. rata.
    Nije on kriv, trebali su ga streljati ili baciti na debelu robiju.
    Umesto toga, kao i dan danas, uzela ga je država pod svoje da za nju radi prljave poslove.
    I nije on atentator, on je starcu od 68 godina pucao u leđa i nije ga ubio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.