Bioskopi i pozorišta se otvaraju u ponedeljak

Krizni štab za suzbijanje korona virusa doneo je danas odluku da u ponedeljak budu otvoreni bioskopi i pozorišta.
Bioskopi i pozorišta se otvaraju u ponedeljak
Foto: Pixabay
Zamenica direktorka Instituta "Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević rekla je za RTS da će te ustanove biti očišćene do ponedeljka, s obzirom da nisu radile duže vreme.
 
Kada su u pitanju preventivne mere, to su sve one mere koje se primenjuju prilikom boravka u zatvorenim prostorima, navela je Darija Kisić Tepavčević.
 
Precizirala je da je reč o fizičkoj distanci i nošenju maski. Prodavaće se duplo manje karata nego što je maksimalan kapacitet sala, a maksimalno će u salama moći da bude 500 osoba, iako su neke sale veće.
 
Dodala je da će u svakoj ustanovi postojati redari, ali da se polazi od činjenice da je svako odgovoran za sopstveno zdravlje.
 
Kako je rekla, pokazalo se da mere spasavaju živote i da su dovele do stabilizovanja situacija.
  • Sun

    21.08.2020 17:08
    Ljudi ne opuštajte se!
    Nemojte da se ljutite, suština je da se sami čuvamo, mere će sve popustiti a ko hoće glavom kroz zid ići će. Mere za kafiće i sada važe pa uveče ne može da se prođe Bulevarom pored Pauze koliko su stolova izneli na šetališe. I ko kontrokiše razmak između stolova, distancu, nošenje maski... Niko! Zato što to puni gradski i republički budžet,radnici imaju plate, pare se vrte u krug... Pravite razliku između obaveznih i preporučenih mera i čuvajte se.
  • Novi Sad

    21.08.2020 16:09
    Skole ste zaboravili
    Kakva online nastava posle ovakvih odluka??
    Saberite se, vec ste 100 puta ispali majmuni, dokle vise ovo????????
  • ns

    21.08.2020 15:06
    a bazeni
    to je na otvoren, dovoljno mesta?
    nista?
    pa od toga nema vajde jel za ekipu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.