Rektorka Beogradskog univerziteta: Biće pojačan nadzor nastave na daljinu

Univerzitet u Beogradu odlučio se za kombinovani model nastave od oktobra, uz održavanje teorijskog dela nastave na daljinu, a praktičnog u manjim grupama na fakultetima, izjavila je rektorka Ivanka Popović i najavila veći nadzor onlajn predavanja.
Kako je rekla, zbog korona virusa okolnosti su nepredvidive i Univerzitet se odlučio na kombinovani model nastave koji može brzo da se prilagodi epidemiološkim uslovima. Teorijski deo nastave održavaće se na daljinu, a praktični na fakultetima, u manjim grupama.
 
Ona je najavila da će u ovoj školskoj godini nadzor realizacije nastave biti pojačan, ali "ne sa namerom da se kontroliše, već sa namerom da se studentima obezbedi najbolja moguća nastava".
 
Popović je istakla da je bio potreban ogroman napor da se održi nastava na daljinu i zahvalila se svima onima koji su prepoznali posebne okolnosti u kojima se delovalo i sa kojima se još uvek suočavamo.
 
"Međutim, jedan manji deo akademske zajednice nije bio dorastao zadatku i moraće da menja svoje navike u novoj školskoj godini. Pandemija nas je naučila da moramo brže da reagujemo na nove okolnosti", istakla je.
  • Zora

    20.09.2020 12:19
    Fakultet
    Kakab nadzor? Pa na pravnom i ekonomskom fakultetu ne dolaze na nastavu ni kada je redovno stanje.
  • Mama 2 studenta

    20.09.2020 11:50
    Sram ih bilo
    Jedna ispravka,
    nije manji nego veci broj profesora nije se ni oglasio za vreme vanredne situacije.Prepustili su studentima da se sami snalaze.Rezultati su dodatno obezvredjenje
    znanja i povecan broj kandidata za samofinansiranje studija jer nanekim fakultetima studenti ne mogu da postignu polaganje brojnih kolokvija (cudesna Bolonja) usituaciji gde su 3 roka "spakovana" u1 mesec. Profesori nastavljaju bez posledica a roditelji da pripreme pare za njihov "trud".Nema dodatnog roka, nema smanjenja potrebnih bodova, nema nastave ni u narednoj godini...krivi su studenti i njihovi roditelji, izgleda niko drugi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija