REM objavio konkurse za Upravne odbore RTS i RTV

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je danas konkurse za imenovanje šest članova Upravnog odbora Radiotelevizije Srbije i šest članova UO Radiotelevizije Vojvodine, objavila je Politika.
Članovi UO se imenuju iz reda stručnjaka iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanova javnog medijskog servisa, dok se za članove UO RTV imenuju lica koja žive i rade na području Vojvodine.
 
U oglasu se navodi da članovi UO ne mogu biti nosici javnih funkcija i funkcioneri u političkoj stranci, zaposleni kod pružaoca medijskih usluga, kao ni lica čije bi članstvo u UO moglo da dovede do sukoba interesa.
 
Članovi UO ne smeju obavljati usluge i druge poslove za ustanovu javnog medijskog servisa. Mandat članova UO je pet godina i jedno lice može biti imenovano na tu poziciju najviše dva puta.
 
Članovi UO imaju pravo na naknadu za svoj rad u visini prosečne neto zarade u javnom medijskom servisu.
 
Predlozi se dostavljaju REM lično ili poštom u roku od 15 dana od objavljivanja konkursa u Službenom glasniku.
  • kakav crni

    22.09.2020 14:24
    REM
    ta institucija ne postoji....sve odluke donosi vlasnik Smrdijestine ! to je onaj sto mu tepaju-zvalonja......
  • Pojašnjenje

    22.09.2020 10:41
    Konkurs za telo koje bira rukovodioce. Dakle, određivanje budućnosti javnih servisa. U REM-u vlast ima većinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.