Prijavilo se 23.000 građana koji su se vratili u Srbiju, mere nadzora i za predstojeće praznike

Mera nadzora koja je uvedena prošlog petka u 18 časova nije namenjena samo za tekuće prilike, već se očekuje da se produži i na period praznika, izjavio je član Kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon.
Prijavilo se 23.000 građana koji su se vratili u Srbiju, mere nadzora i za predstojeće praznike
Foto: 021
"Ova odluka nije važna samo u ovom trenutku već i za sve buduće situacije koje nas čekaju - slave, veselja... Ako uzmemo u obzir da nas je u prvom piku najviše koštao dolazak čak 400.000 ljudi, ova odluka je došla u pravom trenutku", rekao je Kon za Blic.
 
Istakao je da je odluka o nadzoru u ovom trenutku izvanredan test pred Novi godinu kako šta funkcioniše.
 
"Mere nadzora će ostati, nisu smišljene samo za ovu konkretnu situaciju. Možda razmišljamo mnogo meseci unapred, ali tako je bolje", kaže Kon.
 
Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je za RTS da se od petka prijavilo 23.000 građana koji su se vratili iz inostranstva, a da je 36 sumnjivih na Covid-19 poslato u kovid ambulante. Ona je rekla da se većina onih koji su se vratili s odmora prijavilo na servis e-zdravlje.
 
"Od petka u 18 časova do jutros prijavilo se ukupno 23.000 naših građana. Više od dve trećine su došli iz Crne Gore i BiH, mada su tu i druge zemlje, kao što su Hrvatska, Albanija, Turska, praktično iz svih delova sveta su došli putnici u prethodnom vremenskom periodu", kazala je Kisić Tepavčević.
 
Na osnovu broja građana, napominje, može se videti da sistem funkcioniše.
 
"Mogli smo da vidimo već u prvim satima nakon zvaničnog početka rada sistema, imali smo oko 10 prijava u minutu. Oni građani koji su prošli proceduru naveli su da se radi o jednostavnoj proceduri, a koja pruža sve informacije koje su od značaja", zaključila je Kisić Tepavčević.
  • cek cek

    23.09.2020 14:35
    pa rekli su da ce dnevno da se vraca 50000 ljudi a sad od petka uslo 23009
    muljatori
  • CoNrad-19

    23.09.2020 12:17
    Strmoglavi rast
    bas 23000?
  • Najsmesniji virus sa

    23.09.2020 10:10
    Fejsbuka
    Jel to kao i onda kad ste za jednu noc izlecili 4000 obolelih od korone.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.