Iz Demokratske stranke izbačena još 53 člana, među njima Đelić, Jerkov i Šumarac

Frakcija Demokratske stranke (DS) koju predvodi Branislav Lečić saopštila je danas da zvanični predsednik partije Zoran Lutovac i dalje pokušava da uništi tu partiju, jer su u sredu uveče, na telefonskoj sednici "nepostojećeg raspuštenog Izvršnog odbora" izbačena još 53 člana.
Među njima su, kako se navodi, i potpredsednici Lečićevog "krila" Dragoslav Šumarac, Jovana Jovanović, Vojislav Janković, Milica Slijepčević i Petar Radojčić, Vida Ognjenović, bivši poslanici Goran Ćirić, Aleksandra Jerkov, Nataša Vučković, Tamara Tripić, Nada Kolundžija, nekadašnji ministar Božidar Đelić...
 
Rečenica navedena kao razlog za isključivanje može da se primeni na sve one koji su glasali na unutarstranačkim izborima 26. septembra. Ona pokazuje njihovu nameru da se obračunaju sa gotovo 4.000 hrabrih članova, ocenjuje se u saopštenju "lečićevaca".
 
Oni konstatuju da će Lutovac "očigledno izbaciti i smeniti sve samo da bi ostao predsednik". 
  • dijasporac

    30.09.2020 23:46
    Zasto "otcepljena" ekipa ne napravi svoju stranku? Recimo, Novu Demokratsku stranku - NDS ili Pravu Demokratsku stranku - PDS, verovatno bi na nekim sledecim izborima bili egal sa Lutovcevom DS, i jedni i drugi bi bili ispod cenzusa.

    U sustini u Srbiji nema promena dok se ne formiraju nove stranke sa novim ljudima, sadasnje su samo otcepljeni delovi onih od pre 15-20 godina sa recikliranim ljudima, ljudima koji se 20 i vise godina vrte u poltici a da nista nisu promenili, niti u cemu uspeli. Tek neko novi ce animirati ljude da izadju na izbore i glasaju slicno Crnoj Gori, protiv mafijaske vlasti. Do tad u Srbiji mrkli mrak.
  • Bacvanin

    30.09.2020 21:36
    Najbolje izbacite Lutovca , covek zaluto
  • Džo

    30.09.2020 21:30
    .
    Da su ih davno oterali možda bi nešto i uradili
    Sve go prevarant.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.