Ministarstvo pozvalo građane da prijave sve koji ne poštuju mere: Solidarnost je danas najpotrebnija

Od danas je u funkciji poseban broj 064/8811405 na koji građani mogu preko Viber aplikacije da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj građana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
Ministarstvo pozvalo građane da prijave sve koji ne poštuju mere: Solidarnost je danas najpotrebnija
Foto: Pixabay (ilustracija)
U saopštenju se ističe da je trenutna epidemiološka situacija u zemlji stabilna i rezultat je koji su postigli građani, jer su pokazali da poštovanjem mera epidemiološka situacija može da bude stavljena pod kontrolu.
 
Međutim, sada kada se epidemija virusa korona razbuktava u svim zemljama regiona i šire, situacija i u Srbiji može da se promeni i pogorša, naročito ako se ima u vidu da je poslednjih dana kod građana došlo do opuštanja i da poštovanje epidemioloških mera slabi, upozoravaju nadležni.
 
"Stoga je ovo prelomni trenutak kada se mere moraju poštovati jednako kao i prethodnih meseci, a prijava nepoštovanja epidemioloških mera preko aplikacije Viber jedan je od načina da se zadrži visok nivo primene i poštovanja mera", stoji u saopštenju.
 
Ministarstvo zdravlja apeluje na sve građane da nastave sa poštovanjem mera - nošenjem maski, držanjem distance i pojačanom higijenom ruku.
 
"Jedinstvo i solidarnost građana danas nam je najpotrebnije, kako bismo pre svega sačuvali sebe i svoje najbliže, očuvali nisku incidenciju virusa korona u zemlji, i time spasili živote građana Srbije", dodaje se u saopštenju.
  • Tata Ikun

    12.10.2020 21:44
    Hitler i njegova ekipa su za ove amateri.
  • Neko

    12.10.2020 19:49
    Sloboda
    Odmah prijavljujem ceo krizni stab i vladajuce !!!!
    Koji smo mi snobovi, da prijavljujemo jedni druge, a oni sami ne postuju pravila koja nama namecu!!!
  • Banderaš

    11.10.2020 18:32
    AV
    Evo ja prijavljujem Vučića za nenošenje maske i time dovođenjem svih nas poštenih građana u životnu opasnost od zaražavanja virusom. Imate snimke kao dokazni materijal.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija