Lekari: Građani, nemojte biti bahati kao političari - nosite maske

Lekari okupljeni u grupu "Udruženi protiv kovida" su upozorili građane da se očekuje novi talas epidemije virusa korona i pozvali građane da pravilno nose masku uvek kada su u zatvorenom i da drže rastojanje od dva metra.
Lekari: Građani, nemojte biti bahati kao političari - nosite maske
Foto: Pixabay
Građanima se preporučuje da nose maske i na otvorenom, kada ne mogu da naprave rastojanje od dva metra, da redovno i češće nego uobičajeno peru ruke bar 20 sekundi vodom i sapunom i da ih povremeno dezinfikuju alkoholom.
 
Udruženi protiv kovida poručili su građanima da narednih nekoliko meseci izbegavaju skupove i ne organizuju slave i proslave.
 
"Molimo vas da se ne ugledate na političare. Oni se, ne samo u našoj zemlji, već i u mnogim drugim sredinama u svetu, ponašaju bahato, nekažnjeno krše protivepidemijske mere i ugrožavaju okolinu", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da je tokom leta nekoliko dana delilo zdravstveni sistem od kolapsa, kada za ozbiljno obolele ne bi bilo mesta u bolnicama, i da je isključivo požrtvovanošću zaposlenih u zdravstvu dva puta zdravstveni sistem sačuvan od raspada.
 
"Kako strašno može da izgleda taj scenario videli smo nedavno u Novom Pazaru i Tutinu. Posledice su bile tragične", navodi se u saopštenju.
  • Lila

    12.10.2020 21:04
    Pljuvanje po narodu do 101
    PA da nije tih politicara ne bi ni bili ti lekari gde jesu postavljeni po politickoj liniji.Spinovanje samih politicara prema narodu da ih narod vise ne proziva kao"ne mozemo nista protiv politicara(iako su nas uposlili) ali mozemo nesto reci narodu da i dalje bude ovca i da slusa politicare sta mu kazu...".

    To Vam je definicija zdravstenog sistema u Srbiji.U normalnim drzavama narod se slozi i prestane sve da placa ukljucujuci i bilo kakve doprinose i poreze ultra korumpiranim lekarima,u Srbiji je zivotni uspeh uposliti se u drzavnoj firmi za 250 eura plate i pohvalite se porodici"da si se sredio".

  • Mm

    12.10.2020 13:34
    Koji lekari? Srpski lekari koji su izlecili pola Nemacke ili naprednjacki mesari sa po dva ili vise radna mesta sto po drzavnim sto po privatnim klinikama? Naravno cast izuzetcima.
  • gradjani :

    12.10.2020 12:51
    lekari !
    Ne budite bahati kao politicari, poslusajte savete vasih kolega naucnika koji malo bolje znaju od vas !!!! politicari su limitirani mentalno, ne treba da se ugledate na njih !!!! Imajte u vidu da ste polozili ZAKLETVU....a ne clanstvo u profitabilnu krimi SNS privatnu organizaciju !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.