Više od 60 radnika "Jure" zaraženo koronom, "sigurno se neće zatvarati fabrika"

Više od 60 radnika zaraženo je virusom korona u fabrici "Jura" u Nišu, prenosi RTS.
"Ja bih rekao da to nije novo žarište, poslednjih mesec dana 65 zaraženih, gradonačelnica je zakazala vanrednu sednicu, da se donesu mere da se situacija sanira", rekao je za RTS direktor Doma zdravlja u Nišu Milorad Jerkan.
 
Navodi da "specifičnost postoji u takvim kolektivima" te dodaje da nikada ne možemo da budemo sigurni da li neko može biti prenosilac.
 
"Niš je stabilan grad, radnici 'Jure' mogu da rade, trudićemo se da sve radnike testiramo, neće se sigurno zatvarati fabrika, takav je stav", napominje Jerkan.
  • angelina

    14.10.2020 13:56
    Strasno
    Zasto se ne zaloze za svoja prava, neka uzmu advokate i sudske prevodioce pa da ih tuze u Strazburu...u inostranstvu sigurno ne bi to tek tako proslo. Jasna Filipovic Bojic moja topla preporuka.
  • Dr Zoran

    14.10.2020 12:35
    "Zasto se testiranima na "koronu"nakon pozitivnog testa saopstava da ne mogu i da im je zabranjeno da se testiraju na obican sezonski grip?" Kada se pacijentu sa simptomima respiratorne infekcije utvrdi pozitivnost na odredjenu respiratornu infekciju u okviru protokola o lecenju ne nastavlja se testiranje na sve ostale postojece respiratorne infekcije. Naravno pacijent uvek moze da se testira na bilo sta o svom trosku i tu ne postoje nikakve zabrane.
  • Jaja

    14.10.2020 10:11
    A i sto bi prekidali kad ih drzava stiti... mogu da teraju radnike da stavljaju pijavice na telo i da posle prodaju tu krv na crno, i opet drzava nece reagovati...


    Srbija - zemlja motaca kablova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.