FOTO: Kako je Ministarstvo kulture relativizovalo upad huligana na izložbu

Upad grupe huligana, sa maskama, fajerkama i kapuljačama, na izložbu u okviru festivala "Novo doba", koju su potom uništili, bacivši pritom i suzavac, izazvala je brojne reakcije u javnosti.
FOTO: Kako je Ministarstvo kulture relativizovalo upad huligana na izložbu
Foto: 021.rs
Ministarstvu kulture trebalo je neko vreme da se oglasi povodom tog slučaja. Kada se oglasilo, osuđujući nasilje, ali i samu izložbu, novi talas reakcija je mogao da krene. 
 
Prema stavu ministarstva, prikazivanje "skarednih i nemoralnih sadržaja zaogrnuto plaštom navodne stvaralačke kreativnosti s punim pravom izaziva negativne reakcije". Neko od korisnika društvenih mreža napravio je jednostavnu analizu saopštenja Ministarstva kulture, bojama naznačivši koliko pažnje posvećuje osudi napada, koliko osudi izložbe, a koliko izjednačavanju napada i izložbe. 
 

Foto: Printscreen
 
Rad koji je izazvao negativne reakcije jeste crtež "Kenjkavac" iz devedesetih godina, na kojem je prikazana beba sa sekirom u glavi, uz poruku "bebac koj mnogo kenja pa dobije sikiru u glavu". Reč je o crtežu nekadašnje grupe "Momci", koja se bavila andergraund stripom, čiji radovi "stilski brutalno prikazuju brutalnost vremena u kome su stvarani, a to su bile devedesete godine 20. veka", dok je sporni natpis preuzet iz tadašnje štampe.
 
Saopštenje Ministarstva kulture pročitajte na OVOM LINKU.
  • baš sam

    17.10.2020 13:34
    radoznao
    @Јое
    16.10.2020 • 11:36
    "Осуда изложбе
    Придружујем се осуди приказивања...."
    Hvala - Vaš glas je zabeležen (-1)

    da vas pitam jel se vi to bavite organskom proizvodnjom??? Mislim, vidim vaše komentare pa se mislim ono??? Iz napucale pete vam niko kukuruz, iz dupeta praziluk, pa se mislim sigurno da ste veliki proizvođač?? Jel ste dobili subvencije?????
  • Stanoje

    17.10.2020 09:02
    @Srbadija16.10.2020

    Odličan komentar. Ali to nisu njihove bebe i njihova deca. Oni se bore samo za njihovu decu. Svi mi dobro znamo zašto oni nežele istragu.
  • Srbadija

    16.10.2020 22:30
    tako zdravo vole bebe
    da uopšte ne rešava slučajeve krađe beba po porodilištima. Nešto kao običajno pravo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.