Brnabić: Ne planira se uvođenje zabrane kretanja

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je večeras da se, u okviru borbe protiv širenja korona virusa, trenutno ne planira nikakva zabrana kretanja za građane i da je sigurna da će takva mera biti izbegnuta.
Ona je na televiziji Pink ocenila da je većina građana disciplinovana kada je reč o nošenju zaštitnih maski i konstatovala da je Srbija u ovom trenutku daleko od situacije u kakvoj se nalazi Hrvatska, ali da "brzo možemo da dođemo u problem".
 
"Apelujem na sve građane da maske nose u zatvorenom, a na otvorenom tamo gde je gužva i gde se čeka u redovima", poručila je Brnabić i naglasila da je najvažnije da se zaštiti zdravstveni sistem.
 
Pozvala je građane i na soildarnost sa onima koji nisu zaraženi virusom korona, a koji gotovo godinu dana ne mogu da se leče u bolnicama.
 
"Ne možemo sebi da priuštimo da sve bolnice opet budu kovid bolnice. Mi moramo da lečimo i druge ljude, od drugih bolesti, što je jedan od razloga što sada otvaramo beogradsku Arenu kao kovid bolnicu", objasnila je Brnabić.
 
Komentarišući proteste širom Evrope zbog obaveze nošenja zaštitnih maski, ona je pohvalila građane Srbije, rekavši "da smo ovoga puta među disciplinovanijima, pogotovo kada se uzmu u obzir protesti u Nemačkoj, Francuskoj ili Velikoj Britaniji." 
  • Ajd

    19.10.2020 17:27
    Probaj
    Samo-niste kadri mesecima guzice da namestite na fotelje jer vas je previse a maltretirali bi nas do ludila-e necete vise
    I kazi tvom SEFU da stavi masku
  • G

    19.10.2020 09:05
    G
    Zaista se nemojte igrati ljudskim zivotima. Mnogi nemaju para za jos jedno zatvaranje i ovako se jedva prezivljava a u toj kombinaciji uvek dodje do tragedije.
  • Mr.M

    19.10.2020 07:32
    Nismo zivotinje da nas zakljucavate a one sto se osecaju kao zivotinje lepo kaznite da ih urazumite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.