Vladimir Dimitrijević ponovo predsednik RIK-a

Skupština Srbije završila je današnji rad usvajanjem odluke o prestanku funkcije članovima Republičke izborne komisije iz prethodnog saziva i imenovala nove članove, a za predsednika je ponovo izabran Vladimir Dimitrijević.
Vladimir Dimitrijević ponovo predsednik RIK-a
Foto: 021.rs
Među 17 članova RIK-a je i generalni sekretar skupštine Veljko Odalović, ali i Miladin Kovačević, kao predstavnik Republičkog zavoda za statistiku, koji je takođe bio član i u prethodnom sazivu.
 
Za sekretara RIK-a imenovan je prethodni generalni sekretar skupštine Srđan Smiljanić, a za zamenika sekretara Branko Marinković.
 
Smiljanića i Marinkovića poslanici su danas imenovali i za zamenike generalnog sekretara Skupštine Srbije Veljka Odalovića. U obrazloženju odluke se navodi da su njih dvojica uspešno obavljali funkciju generalnog sekretara, odnosno zamenika generalnog sekretara u prethodnom mandatu, a imenovani su po hitnom postupku kako bi se što pre dovršio proces konstituisanja organa parlamenta.
 
Poslanici Skupštine Srbije završili su rad za danas, a raspravom o amandmanima na Predlog zakona o ministarstvima nastaviće u ponedeljak. Mandatarka Ana Brnabić, prema najavi, svoj kabinet i ekspoze u parlamentu treba da predstavi u sredu, 28. oktobra, a sastav nove vlade biće poznat posle sednice Predsedništva SNS koja će se održati u nedelju, 25. oktobra.
  • Radka L

    24.10.2020 21:14
    RIK bio nekad, odavno je to ispostava nacional.., pardon napredne partije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija