Momirović: Svuda u svetu je praksa da uspešan privrednik uđe u vladu

Novi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, poznat i kao Toma Mona, izavio je danas da mu je velika čast i privilegija što će raditi za svoj narod, napomenuvši da će svoja iskustva iz realnog sektora preneti u Ministarstvo.
"Praksa da uspešan privrednik uđe u vladu poznata je svuda u svetu, a moja kompanija je izgrađena na tržištu, ne na privilegijama", rekao je Momirović za televiziju Prva.
 
Prema njegovim rečima, prvi zadatak je da se izabere vlada, a potom će komunicirati sa saradnicima.
 
"Rezultati u ovom sektoru su izuzetni i sada su očekivanja velika, a Zorana Mihajlović je uradila odličan posao i drago mi je što smo saradnici u Vladi Srbije. Očekujem dosta podrške od nje", naglasio je Momirović.
 
On je rekao da u realnom sektoru, odakle dolazi, nema izgovora, kašnjenja, a isto će biti i kad pređe u državni sektor, jer se ovde radi o strožim procedurama i "narodnim parama".
 
Momirović je rekao da mu je izuzetna čast da ga predsednik Republike prepoznaje kao nekoga ko može da doprinese rezultatima njegovog tima.
 
"On je za mene istorijska ličnost i čast mi je da budem deo ove priče", zaključio je Momirović.
 
Podsetimo da je Tomislav Momirović hotelijer i da poseduje luksuzni hotel na Zlatiboru koji je otvoren 2007, zatim hotel na Javoru i apartman u Budvi, kao i hotel u centru Beograda, ali i onaj novi sa 170 soba i 200 zaposlenih, takođe u prestonici.
 
Momirović je i suvlasnik kompanije "Milto", direktor je preduzeća "Mona plaza", jedan je od suvlasnika fondacije "Osmeh na dar", ima indirektno vlasništvo u "Abakus investmentu", a direktor je i preduzeća "Mona properties".
 
Godine 2017. Uroš Momirović tražio je da se smanji minimalac u Srbiji, a u odbrani brata u raspravi na Tviteru, na kojem je izuzetno aktivan, pridružio se i Tomislav, koji je otkrio da "Mona" "ima jedan hotel u kojem dosta ljudi radi na minimumu" (radi se o hotelu na planinini Javor, pored Ivanjice).
 
"Kada su povećali minimalac poslednji put bili smo u dilemi, zatvoriti ili otpustiti deo", napisao je Tomislav Momirović i dodao da naposletku odlučio da "ipak ne zatvori hotel, nego da smanji troškove." 
 
Slična situacija dogodila se i u toku kovid krize, pa mu se otad često uz ime prišiva i "korona".
 
Momirović je nedavno na društvenim mrežama rekao da njegova kompanija finansijski ne može da izdrži pritisak korone, te da će morati da deli otkaze radnicima. 
 
Opširnije o novom ministru građevinarstva možete čitati na OVOM LINKU.
  • јана

    27.10.2020 16:30
    Дечко олади
  • Pa

    26.10.2020 16:54
    Pa
    Pa ija bih bio uspešan damije tata setimo se uze kredite kao većina "uspešnih biznismena" od miloševića zajam za srbiju,pomoć kosovu,razvojna banka srbije,kapitalne investicije...i reket AV uz dogovor evo ti budi ministar. Alooo srbija je mala ali sve se zna lično ti da radiš u nemačkoj izgubio bi i to štotije tata ostavio. Laži nekog drugog a normalnog građanina nemožeš ali ovo je većina tražila i toje i dobila sada nema komentara gledajte i ćutite.
  • dragan

    26.10.2020 14:29
    Lakrdija
    Oce to u zemlji Srbiji da sa 30 godina postanes jako uspesan i bogat. Secam se nekog Marka Milosevica, u zagradi golema bitanga, koji je tako noseci gajbe postao jako uspesan. Ne znam sta je ovaj nosio, al da su nam ga doneli svaka im cast. Nosali , nosali i donesose zlatno doba,. Samo jos tocak da izmisle i eto nas u svemiru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija