Jedan član Kriznog štaba: U Srbiji za sada bez strožih mera; Drugi član štaba: Moguće pojačanje mera

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković rekao je danas da za sada Srbija nije u situaciji da uvodi strože mere, dok je s druge strane drugi član Kriznog štaba i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio moguće pojačanje epidemioloških mera.
Jedan član Kriznog štaba: U Srbiji za sada bez strožih mera; Drugi član štaba: Moguće pojačanje mera
Foto: 021
Janković je gostujući na Prvoj televiziji, kazao i da za sada nije potrebno da se škole zatvaraju i da celokupno školstvo pređe sasvim na onlajn nastavu.
 
Kazao je da se može reći da je u odnosu na broj zaraženih manje umrlih i teško obolelih nego pre, ali i istakao da to može da bude varljivo jer klinička slika zahteva neko vreme da se razvije.
 
"Još uvek imamo manje teže obolelih i manje umrlih u odnosu na broj zaraženih, ali ovaj talas još nije dosegao vrhunac", rekao je Janković.
 
Prema njegovim rečima, sada je cilj da se uspori novi talas "da bi bio bio manje strašan".
 
Gradonačelnik Beograda i član Kriznog štaba Zoran Radojičić rekao je da epidemija ima svoju dinamiku, a ponašanje može da snizi krivu rasta i najavio moguće pojačanje epidemioloških mera.
 
"Žurke, slave i druga slavlja su najveći izvor zaraze", istakao je Radojičić za RTS.
 
Radojičić je rekao da je očekivano da Beograd ima najviše zaraženih, u četvrtak je bilo 728, u petak 796, a juče je bilo 980 pozitivnih.
 
Ukazao je da podaci u regionu govore da veliki gradovi "bukte" danima i nedeljama.
 
Naveo je da je u najvećim gradovima, gde su kontakti najbliži, teža koordinacija i kontrola.
 
"Sve što radimo, radimo zbog zdravlja ljudi, ali i da očuvamo zdravstveni sistem", kazao je i dodao da će verovatno mere morati da se pojačavaju.
  • Tek da se zna

    01.11.2020 12:36
    Malo vi nekog drugog....
    Naslov od pre neki dan u vezi poštovanja svih predloženih mera za suzbijanje korone. "Slava crkvene kapele u Kliničkom centru Vojvodine bez maski i distance".
  • Zoki021

    01.11.2020 11:55
    krizni štab
    A sad je i on postao deo nelegalnog tela zvanog krizni štab? Da li je u Vučević deo toga?
  • Mile

    01.11.2020 11:39
    Malo me podseća na poznatu komandu iz prošlih nam ratova koje, jelte, nismo vodili a koja je glasila: "raspameti".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.