Dačić: Registarske tablice zameniti do kraja 2011.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da registarske tablice na svim vozilima treba da budu zamenjene do kraja godine, dok je 2014. krajnji rok za upotrebu starih vozačkih dozvola.
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da registarske tablice na svim vozilima treba da budu zamenjene do kraja godine, dok je 2014. krajnji rok za upotrebu starih vozačkih dozvola.

Posle sastanka sa guvernerom Narodne banke Srbije Dejanom Šoškićem, Dačić je rekao novinarima da će na novim registarskim tablicama, koje se rade u Zavodu za izradu novčanica (ZIN), rešenja kao što su drugačiji grb i slova u latiničnom pismu koje se upotrebljavaju u srpskom jeziku, biti zamenjena sukcesivno, u skladu sa napretkom naše zemlje u evrointegracijama.

Uz velike pohvale za saradnju NBS i MUP-a, Dačić je istakao da je srpski biometrijski pasoš, po idejnim rešenjima i tehnološkim inovacijama, ispred nekih zemalja EU, u kojima se uvođenje takvog dokumenta planira tek za 10 godina.

Dačić je nagovestio da postoji mogućnost da se u kasnijim godinama postojeći biometrijski pasoš zameni postojećom ličnom kartom, tako da jedna legitimacija bude i putna isprava i lični identifikacioni dokument, napominući da takvo rešenje predviđa Nemačka u EU.

On je naveo da je od 2008. izdato 3,2 miliona biometrijskih pasoša i oko tri miliona novih ličnih karata.

Guverner Šoškić je istakao da NBS i MUP imaju dugu uspešnu saradnju, pogotovu oko Zavods za izradu novčanica , koji osim što izrađuje domaće novčanice, akcizne markice i neka druga dokumenta, istovremeno uspešno sarađuje sa MUP-om na izradi ličnih karata, biometrijskih pasosa, saobraćajnih i vozačkih dozvola i registarskih tablica.
  • milojko

    08.06.2011 09:39
    "naš dačić"
    Nemoj posle neko da se čudi,da je dačić bio đak generacije...Ovako stručnog ministra za izdavanje(i podizanje)dokumenata još nismo imali!
  • Ilija Čvorović

    07.06.2011 21:49
    Bolje neka sebe zameni i to što pre!!!
  • sosa

    07.06.2011 20:41
    pitanjac
    koliko (glj)Ivica proveo vremena cekajuci nov pasos, novu LK, novu vozacku, nove tablice i novu saobracajnu
    koga on to hvali
    i sd najavljuje jos jednu promenu tablica
    pa zamene pasosa LK
    pa dokle vise redova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.