Advokat za ljudska prava Olenik zahteva prijave protiv SPC zbog širenja zaraze

Advokat za ljudska prava Aleksandar Olenik pozvao je tužilaštvo da podnese krivične prijave protiv odgovornih u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) zbog nepoštovanja epidemioloških mera prilikom organizovanja ispraćaja patrijarha SPC Irineja.
"Tužilaštvo, hoće li ta krivična prijava? Ili je svetost iznad zakona? Ili da im damo još dva miliona evra našeg novca, ne bi li nas brže i efikasnije sve zarazili?", napisao je Olenik na Tviteru, povodom vesti da je kruševački episkop David u bolnici jer je zaražen koronom.
 
Episkop kruševački David služio je opelo na Irinejevoj sahrani.
 
"I da, od danas strogo kažnjavajte građana za gužve u gradskom prevozu", ironično je poručio Olenik.
 
  • Ignjatije

    28.11.2020 17:24
    Sa zatucanim svetom tesko je voditi normalan dijalog,Crkva kao dogmatska organizacija jedino sa onima koji slepo sluzaju moze vladati.Onom ko uzme zdravo za gotovo da je Bog seo i stvorio svet za sest dana ,zaista samo taj Bog moze pomoci
  • Lala

    27.11.2020 14:14
    Sekularna država?
    @Dragan

    Saglasio bih se sa vama u jednom: vaše je pravo da budete zatucani.
    No, to nikako ne opravdava ugrožavanje života ostalih ljudi (ni ateista ni tzv vernika).

    Obzirom da sam dosta toga pročitao, video (proputovao kuglu Zemaljsku), znam da skoro dve milijarde Kineza i milijarda Indijaca ne zarezuju hrišćanstvo "ni za ič".
    U skladu sa vašim verovanjem, pokušavam da dokučim, kako to vaš dobri boga dozvoljava?
    Hahahahahaha!
  • Tražim pravdu

    26.11.2020 19:09
    Hipokrizija
    Da li bi gospodin branio prava mojih roditelja u procesu protiv EPS -a, kriminalne jazbine, koja ih je optužila da kradu struju, bez koje su skoro dva meseca? Bez dokaza, bez upozorenja. Lišili mog oca ihalacione terapije ( emfizem ), dete od šest godina bez struje, tekuće vode.
    Da li sme da stane pred ovaj ološ i to i dokaže, u ime ljudskih prava?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.