Sin dosadašnjeg državnog sekretara kandidat za Savet REM-a: Nema radnog iskustva, ali je bio učesnik TV debate

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije u utorak će utvrditi listu kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), na kojoj će biti dosadašnji član Olivera Zekić i Miloš Gajović, koje je predložila poslanička grupa Aleksandar Vučić – za našu decu, objavila je Cenzolovka.
Sin dosadašnjeg državnog sekretara kandidat za Savet REM-a: Nema radnog iskustva, ali je bio učesnik TV debate
Foto: Pixabay
Osim toga, na sutrašnjoj sednici odlučivaće se i ko će biti kandidati za još jednog člana u Savetu REM-a, koji se bira na predlog crkvenih i verskih organizacija.
 
Kako navodi Cenzolovka, Gajović je sin dosadašnjeg državnog sekretara za informisanje u Ministarstvu za kulturu i informisanje Aleksandra Gajovića.
 
Nije najjasnije šta Gajovića preporučuje za tako važan posao, a u biografiji koju je priložio, u koju je Cenzolovka imala uvid, navodi se da ima 24 godine i da je u junu ove godine završio Fakultet za kulturu i medije na Megatrendu.
 
Nema radnog iskustva, ali je u prijavi za člana Saveta REM naveo da je "tokom studija aktivno učestvovao na više seminara i okruglih stolova vezanih za medije i upravljanje, kao i za analize rada pružalaca usluga putem elektronskih medija".
 
Gajović je dodao i da je bio učesnik TV debate o televizijskim i radio programima, kao i da praktikuje "volonterski rad u više društvenih segmenata".
 
Zekić bi, ako bude izabrana, to bio drugi mandat u Savetu REM. Mandat joj je istekao u julu i od tada Savet REM radi sa osam umesto sa devet članova, a tek u novembru Odbor je otvorio proceduru za izbor novog člana i pored toga što je, prema zakonu, ona trebalo da bude sprovedena šest meseci pre isteka mandata.
 
Pravo na predlog za drugog kandidata za člana Saveta REM, na mesto Aleksandre Janković, kojoj se mandat završava 3. marta 2021. godine, imaju crkvene i verske organizacije.
  • crni domino

    24.11.2020 18:51
    Fekalija do fekalije koju svakodnevno lansira Aleksandar Vucic! To ovaj narod nije zasluzio.
  • +65

    24.11.2020 07:05
    Bez komentara
    Na sajtu rem.rs mozete procitati i sledece
    Savet ima devet clanova,koje bira Narodna Skupstina Republike Srbije iz reda UGLEDNIH STRUCNJAKA iz oblasti koje su od znacaja za obavljanje poslova iz nadleznosti Regulatora.
  • Nikola

    24.11.2020 06:42
    MegaSin
    ... kao i da praktikuje "volonterski rad u više društvenih segmenata"...
    Koliko znanja i iskustva ima može samo da volontira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.