Transparentnost Srbija: Odložiti razmatranje izveštaja o radu nezavisnih regulatornih tela

Transparentnost Srbija pozvala je danas Skupštinu Srbije da odloži razmatranje i usvajanje izveštaja o radu nezavisnih regulatornih tela, dok nadležni odbor ne formuliše zaključke koji bi sadržali i jasne zahteve u skladu sa preporukama i problemima koje su nezavisna tela navela u izveštajima.
Transparentnost Srbija: Odložiti razmatranje izveštaja o radu nezavisnih regulatornih tela
Foto: 021.rs
U saopštenju TS navodi se da bi zahtevi trebalo da se prvenstveno odnose na Vladu Srbije, čiji rad Skupština kontroliše, ali i na sam parlament.
 
Odbori u svojim zaključcima treba da postave rokove za izveštavanje o preduzetim aktivnostima i da potom prate i raspravlaju o ispunjavanju ili neispunjavanju zaključaka, navela je TS.
 
Ukazuje se da je predsednik Skupštine za 1. decembar zakazao sednicu na kojoj će se razmatrati izveštaji o radu Agencije za borbu protiv korpcije, Fiskalnog saveta i Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki za 2019. godinu, ali da su sva tri predloga zaključaka formulisana istovetno "Prihvata se izveštaj o radu".
 
Ocenjuje se da kada resorni odbor Skupštine kroz zaključke ne ukaže na moguće načine za rešavanje sistemskih problema u oblastima rada nezavisnih organa, Skupština sebe lišava mogućnosti da polazeći od tih izveštaja vrši kvalitetniji nadzor nad radom izvršne vlasti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija