U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite 1.656 korisnika i 738 zaposlenih zaraženo koronom

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji danas je 1.656 korisnika (juče 1.677) i 738 zaposlenih zaraženih koronavirusom, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite 1.656 korisnika i 738 zaposlenih zaraženo koronom
Foto: Pixabay
Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.518, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama iznosi 671.
 
Dom za smeštaj odraslih i starijih "Doživeti stotu" u Beogradu, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga" u Umci i Dom za smeštaj odraslih i starijih "Radost" u Negotinu, rešenjem o zabrani rada ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja.
 
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je takodje rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih "Nada", u Beogradu.
 
Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite kod kojih postoji ta opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.
  • Veljko

    05.12.2020 19:51
    @J
    Ponovo, sramite se. U banke, pošte, prodavnice, ustanove... dolaze razni rizični slučajevi, a domovi su izolovani za bilo kakav vid komunikacije,. Pacijenti dati na brigu o njima za ne mali novac, tako da to poređenje je maliciozno. Koza čuva kupus...
    Nije virus sa neba nego od zaposlenih. Govori se o covid smrti, a ne od osnovnih bolesti.
  • J

    05.12.2020 18:29
    Za Veljka
    Koliko Vam je bitno kolika je smrtnost? U kojoj firmi, ustanovi, banci ...itd nema obolelih? A za ustanove za stare, pa zasto je cudno? Prosek godina 80+ i jos na to njihove osnovne bolesti(srce, secer, karcinomi itd)
    Pisu ljudi, samo da bi pisali, i da je UZ dlaku
  • Erži

    05.12.2020 18:23
    Odgovornost?
    Samo konstatacija da su mnogi korisnici zaraženi covid19, a nema odgovornosti onih koji su te nemoćne ljude zaraziti.
    Dali smo ih na čuvanje a oni ih ubijaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija