Lončar: Vakcinacija najranije od aprila, predstoji nam borba do leta

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će "prave vakcinacije" biti najranije od aprila.
Lončar: Vakcinacija najranije od aprila, predstoji nam borba do leta
Foto: 021.rs
On je za RTS rekao da će do kraja ove ili početkom 2021. godine u Srbiju stići manja količina vakcina, da će vakcina biti i na proleće, ali da će je dovoljno biti sledeće jeseni.
 
"Do leta nam predstoji borba da sačekamo vakcinu i da do tada spasimo što više života", poručio je Lončar.
 
On je ponovio apel da se građani uzdrže kontakata i rekao kako se razmišlja o merama za ljude koji žele da za praznike iz inostranstva dođu u Srbiju, naglasivši kako se stroge epidemiološke mere primenjuju i u zemljama u kojima oni sada žive i rade. 
 
Lončar je rekao da "mere daju rezultate", ali da to ne može biti brzo.
 
Lončar tvrdi da zdravstveni sistem nije kolabirao i naglasio da se lekari i medicinske sestre bore "vrhunskom snagom".
 
"Srbija prima na lečenje ubedljivo najviše pacijenata od svih zemalja u regionu, a možda i u Evropi", naveo je on i dodao da se na lečenje prima oko 39 odsto obolelih.
 
Lončar je sugerisao da se u vreme ski-sezone nađe rešenje za smeštajne kapacitete, navodeći kao mogućnost da se popuni jedna trećina od ukupno raspoloživih kreveta u hotelima. 
  • dijasporac

    12.12.2020 17:38
    Vakcine u minimalnim kolicinama u Srbiji nece biti pre aprila a pune vakcinacije stanovnistva tek od leta.

    U Kanadi je vakcina odobrena prekjuce a u ponedeljak krece vakcinacija sa, pazite ovaj broj, 6 hiljada vakcina. Do kraja godine se ocekuje 230 hiljada doza, naravno ako USA pre toga ne odobri vakcinu i ne krene vakcinacija tamo. USA ce imati prvenstvo u odnosu na EU i na Kanadu jer su sve vakcine njihovo vlasnistvo ( ruska ne moze da se proizvede ni za njihovu zemlju dovoljno). Do kraja maja je plan da se u Kanadi vakcinisu oni koji po prirodi pisla ili ugrizenosti treba da budu vakcinisani a tek onda, u aprilu, krece vakcinacija svih ostalih.

    Znaci Srbija se moze nadati nekim minimalnim kolicinama u aprilu ako se i to ne izjalovi a tek od leta ili jeseni masivnije. Do tad se cuvajte i pamtite ovim lazovima i zlocincima na vlasti sta rade, uzalud izgubljene zivote ne treba oprostiti.
  • Visoki Dječan

    09.12.2020 17:32
    Ne brinite
    Kao i sve ostalo, " za dve, najkasnije tri godine"...
  • Oko Grom

    09.12.2020 15:58
    Komedija
    Fiiiiiii jjjjuuuu zzzzzzzummm
    Ja ćune, prava pionirska.
    Ojjj hhhaaaa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.