Krizni štab sutra o novim merama za one koji dolaze u Srbiju

Krizni štab sastaće se sutra kako bi završio posao započet na sednici u petak, odnosno da donese nove protivepidemijske mere.
Očekuje se da će biti usvojen zahtev lekarskog dela Kriznog štaba da uslov svima, pa i našim državljanima, za ulazak u Srbiju bude negativan PCR test. Lekari iz Kriznog štaba traže da taj test ne bude stariji od 48 sati. Takođe, jedna od mogućnosti je i uvođenje karantina, što bi dodatno demotivisalo srpsku dijasporu da dođe za praznike u Srbiju.
 
Kako je ranije najavio pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković, "testiranja na aerodromu neće biti moguća".
 
Eventualni razog za uvođenje novih mera leži u činjenici da se 19. decembra slavi Sveti Nikola, a kasnije stižu novogodišnji i božićni praznici.
 
Sednica će početi u 15:30 časova.
 
Podsetimo, i ovog vikenda kao i prethodnog u Srbiji su na snazi mere zatvaranja, odnosno, svi objekti osim prodavnica prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe su zatvorene do ponedeljka u 5 sati. Ove mere su na snazi do utorka, 15. decembra.
  • Milanče

    13.12.2020 12:51
    neuspelo
    Krizni štab me podseća na impotentnog čoveka koji već ko zna koji put pokušava da napravi dete.
  • Jovo

    13.12.2020 09:41
    Znači da ne dolazim samo pošaljem pare i sve ok.
  • Милош

    13.12.2020 08:51
    Лудило
    Држављану Србије се не може забранити или условљавати улазак у земљу. Када уђе,може му се радити тест,може му се наложити карантин, све остало није у складу да Уставом....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija