Gojković: Sve ostaje isto za vikend, nove mere zavisiće od broja novoobolelih

Predstojećeg vikenda važiće iste mere za suzbijanje širenja korona virusa kao što su i do sada važile, saopštio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković na konferenciji za novinare Kriznog štaba.
Gojković: Sve ostaje isto za vikend, nove mere zavisiće od broja novoobolelih
Foto: 021.rs
Jedina novost, kako je rekao je to što će za ulazak u Srbiju od nedelje, 20. decembra, biti potreban negativan PCR test ne stariji od 48 sati, dok će od ponedeljka biti produženo radno vreme ustanova kulture.
 
"Mi smo jutros imali sednicu Kriznog štaba i analizirali smo trenutnu epidemilošku situaciju, i jednostavno nastavili ono što smo imali do sada. Vikend će biti isti onakav kakav je bio i prethodni. Sve mere koje su do sada bile na snazi do daljeg će ostati", saopštio je Gojković.
 
Kako je dodao, razgovaralo se i o daljim merama. "One prvenstveno zavise od aktulene epidemiološke situacije i broja novozaraženih. Vidimo da smo u ovom trenutku uspeli da tu našu krivu zaražavanja zaravnamo. U zavisnosrti od broja novoobolelih , donosićemo odluke vezane za moguće restrektivnije mere, ali i moguće poputšanje mera", naveo je Gojković.
 
Predlog Kriznog štaba u vezi sa kojim su svi saglasni, dodao je on, jeste da se od ponedeljka produži radno vreme ustanova kulture, odnosno pozorišta, bioskopa, galerija i muzeja.
 
"Videćmo da li će biti do 20h ili do 21h", kazao je Gojković i istakao da prema podacima kojima raspolaže Krizni štav, u ustanovama kulture izuzetno retko dolazi do zaraze, ukoliko se poštuju sve preventivne mere.
 
"Tu su jedini problem zaposleni. Nemoguće je da scenski umetnici, glumci na sceni nose masku i drže fizičku distancu. Postoje određni protokoli kojima se oni testiraju pre svake predstave i na taj način je najveći deo odgovornosti na rukovodiocima kulturnih ustanova da ne bi došlo do zaražavanja glumaca i zaposlenih. Ali što se tiče same publike, ukoliko se poštuju sve mere, verovatnoća da će doći do širenja infekcije u tim ustanova je izuzezno mala", uverava Gojković. 
  • Željko

    19.12.2020 00:46
    Mere
    Ljudi, recite jasno i nedvosmisleno da se ne ide u prodavnice i druge zatvorene objekte bez preke potrebe, dozvoliti samo jednoj osobi iz porodice da ulazi u iste. Nije tačno da trgovine rade sa ogromnim gubicima, što se diže veća panika, veće su gužve i veći su prometi.
  • VladaN

    18.12.2020 22:48
    Ko ovom ..
    ... osuđenom išta veruje?
  • Hm

    18.12.2020 22:15
    Nema potrebe ni da se sastajete i trošite pare iz budžeta za gorivo i dnevnice,siistem se raspao, mesta u bolnicama nema, nema ni zdravstvenih radnika, šta bude bice....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.