Vakcine "Sputnjik V" stigle u Srbiju

Prvi kontigent ruske vakcine protiv korona virusa Sputnjik V stigao je na Institut Torlak, objavio je danas Blic.
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da je danas stiglo 2.400 doza Sputnjika V i ocenio da je ovo još jedan lep i vrlo značajan dan za Srbiju.
 
Prema njegovim rečima, 4. januara dolazi novi kontigent Fajzerove vakcine od 20.000 vakcina, dok se za Sputnjik V očekuje da bude u primeni posle Nove godine.
 
"Očekujemo od kraja januara da krenemo u masovniju vakcinaciju. Očekujemo i kinesku vakcinu, nemam informaciju kada će stići, ali ljudi iz Agencije za lekove i medicinska sredstva kažu da su u pitanju dani", naveo je Đerlek, prenosi Blic.
 
Đerlek je apelovao na građane da se što masovnije odazovu vakcinaciji i najavio veće količine vakcina od sredine januara. 
  • Nemanja

    30.12.2020 21:32
    Bice u slobodnoj prodaji kad krene da se proizvodi u Torlaku kako je planirano.
    Sputnik V ce se proizvoditi.
    Niko nikoga ne tera na vakcinu ako nece i obrnuto. Nemojte stalno sve da crnite, dovoljno je crna godina sama po sebi.
  • Malo realnosti

    30.12.2020 14:36
    @Ja
    Neće skoro. Ne znam da li ste vi operisani od realnosti kao da je ovo jedinstveno za Srbiju, nigde u svetu ne možete kupiti bilo koju vakcinu za Covid19, sve države kontrolišu i koordinišu distribuciju jer je nema dovoljno za sve.
  • pera

    30.12.2020 14:22
    ..
    Rusofili da dobiju rusku, a normalni evropsku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.