Odobren uvoz ruske vakcine u Srbiju

Srbija je odobrila uvoz ruske vakcine "Sputnjik V", nakon što je Agencija za lekove i medicinska sredstva juče izdala uvoznu dozvolu za 2.400 doza.
Odobren uvoz ruske vakcine u Srbiju
Foto: 021.rs
Pavle Delić iz ove agencije rekao je da je ruska vakcina protiv korona virusa ispunila sve uslove propisane zakonom, čime je potvrđen njen kvalitet, efikasnost i bezbednost.
 
"Stekli su se uslovi da se ona koristi u imunizaciji", rekao je Delić.
 
On je napomenuo da je vakcina prošla sve neophodne kontrole i da zadovoljava visoke standarde.
 
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek saopštio je da će ruska vakcina biti u upotrebi odmah posle Nove godine.
  • @/

    01.01.2021 14:55
    “...ne bih da putujem u rusiju i krim...”

    ... a, šta bi ti falilo?
  • Grga

    01.01.2021 14:19
    Prosvetlite me
    Zašto je Pfizer vakcina bolja od Sputnjika?Da li zbog politike(lično mi je svejedno,zato sam da se koristi ono što je bolje)?Nisam pročitao ovde i jedan argument.Što se tiče Pfizera,pa i ona čuvena "mala plava" im je imala puno neželjenih efekata,a na osnovu reklame donela bogatstvo.Da li mi se čini,ili ja to pravim poredjenje...
  • Novosađanka

    01.01.2021 13:55
    Ta nemojte kasti
    Spasiba za družbu, takoreći.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.