Kisić: Krizni štab redovno zaseda

Vidi se lagani trend pada broja obolelih od kovida-19, ali su brojevi i dalje visoki i svaki dan desetine građana izgubi bitku s bolešcu, upozorava ministarka rada i socijalnih pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.
Ona je za RTS navela da, ako se poredi sa pet ili šest hiljada novoobolelih na dnevnom nivou, broj ispod dve hljade jeste manji, ali ističe da su to i dalje izuzetno visoki brojevi i da je više od 200 ljudi na respiratorima u jako teškom stanju.
 
Kako je rekla, sve to pokazuje da je virus još uvek ovde.
 
"Imamo vakcinu, to jeste svetlo na kraju tunela, ali i dalje moramo odgovorno da se ponašamo, jer smo videli da virus iskoristi svaku našu slabost i opuštanje", navela je Kisić Tepavčević.
 
Rekla je da se sastanci Kriznog štaba održavaju redovno i da će javnost biti obaveštena o sledećem sastanku. 
 
Ministarka je prvu dozu vakcine primila 24. decembra, a drugu dozu ce primiti 14. januara. Ističe da nije imala nikakve neželjene reakcije i da se nada da će svi građani, kada im se ukaže prilika za vakcinaciju, da se odazovu, jer to jeste spas i jedino tako možemo da stvorimo štit za širenje virusa.
 
Kada je rec o vakcinaciji u gerontološkim centrima, rekla je da je, na osnovu baze podataka, do juče vakcinisano 1.984 korisnika i zaposlenih i da je izdat još 841 nalog. Dodala je da je izuzetno ponosna na zaposlene i korisnike i da su najstariji opet pokazali da se odgovorno ponašaju jer su gotovo svi zainteresovani za vakcinaciju koja je besplatna.
  • Dageq

    09.01.2021 12:43
    Nemoje vise da zasedate molim vas.
  • vi ste vakcinisani

    09.01.2021 11:54
    ko ima vakcinu? par hiljada ljudi? 1%?
  • Aleksandar

    09.01.2021 11:53
    Sto pre
    Ukinuti pcr test za ulazak u srb !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija