Do 19 časova oko 63.000 prijavljenih za vakcinaciju

Na portalu e-uprave danas se do 19 časova 63.000 građana Srbije prijavilo za vakcinaciju protiv kovida-19.
Do 19 časova oko 63.000 prijavljenih za vakcinaciju
Foto: Pixabay
Na adresi www.uprava.gov.rs danas je puštena nova elektronska usluga za građane - iskazivanje interesovanja za vakcinom protiv virusa korona.
 
Direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović rekao je ranije da je usluga veoma jednostavna i da nije potrebno da građani budu registrovani da bi je koristili.
 
Da bi im obrazac bio validan, objasnio je Jovanović, potrebno je da građani ostave svoj JMBG, ime i prezime, mejl adresu i kontakt telefon.
 
Pored toga, popunjavaju i detalje da li žele da se vakcinišu bilo kojom vakcinom koju je odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva ili žele neku određenu vakcinu. Takođe, popunjavaju i deo o tome da li imaju neka hronična oboljenja.
 
"Popunjavanjem te jednostavne forme, dobijaju i mejl i SMS potvrdu da su iskazali interesovanje", rekao je Jovanović.
 
Istakao je da se država odlučila na taj potez zbog bolje organizacije masovne vakcinacije koja u našoj zemlji predstoji.
 
"Popunjavanje formulara je prvi korak da bismo videli zainteresovanost građana, a u sledećem koraku ćemo u skladu sa prioritetima koje je definisao Institut 'Batut' pozvati građane na vakcinaciju", objasnio je Jovanović.
 
Naveo je da je prioritet grupa građana od 75 i više godina, zatim od 65 do 74 godine, a onda zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Vojsci Srbije...
 
Prijavljivanje nije vremenski ograničeno, a oni koji su iskazali interesovanje, mogu i da ga povuku ili promene.
 
"Jako je bitna informacija da od četvrtka puštamo u rad i kontakt centar za one građane koji ne mogu da se snađu popunjavanjem elektronske forme i da na taj način iskažu interesovanje za vakcinacijom", rekao je Jovanović.
 
Poručio je i da mlađi ukućani mogu da popune obrazac za starije i ostave svoju mejl adresu i kontakt telefon, te ih je pozvao da pomognu starijima da se prijave.
 
Prijavljivanje je moguće OVDE.
  • Laki suvlaki

    12.01.2021 20:50
    Vi malim slovom namerno
    Oh, još poštovaniji i vi naučite čitati, bar do kraja komantar . I čitajte sa razumevanjem, pa će vam biti jasno da se komantar odnosi i na temu. U prevodu, da pomognem, koliko je replicirani komentar nepismen, toliko je i netačan u suštini. To je komentar, prepričano i pojašnjeno....
  • @Dragan

    12.01.2021 10:09
    Čekaj - od nastanka virusa, oboljevanje traje 10 meseci, vakcina nekoliko, i neko sebi uprkos tim podacima dozvoli da izgovori takvu besmislicu da je imunitet od vakcine dugoročniji od imuniteta bolesti? Pa koliko je onda imunitet? Za obolele pola godine, a za vakcinu pet godina, iako postoji tek 2 meseca? Kako onda čovek da vas shvati ozbiljno kad ovakav logički nonsens izgovarate?
  • Dragan

    12.01.2021 08:47
    Ah
    Obaveštenje za Laki Suvlaki i slične vi ste došli na ovu temu da pišete o temi a ne o pravopisu !Proverite svoju opštu pismenost jer očito ne znate čitati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.