"Lovac" na tartufe: Ima ih i na Crnom vrhu, iako on nije na spisku lokacija

Tartufi, najskuplja i najcenjenija gljiva na svetu, kojoj se pripisuju izuzetna lekovita svostva i čija cena dostiže i 5.000 evra za kilogram, rastu i na Crnom vrhu.
"Lovac" na tartufe: Ima ih i na Crnom vrhu, iako on nije na spisku lokacija
Foto: Pixabay
"Crnog vrha nema na spisku mesta u Srbiji na kojima ima tartufa, a ja ih nalazim već treću godinu", kaže za Tanjug jedan "lovac" na tartufe iz okoline Jagodine.
 
Najviše nalazi crne tartufe, čija je cena od 50 do 150 evra za kilogram i kaže da su veoma dobrog kvalieta, kao i da ima ljude kojima gljive isporučuje, a dalje ga, kaže, ne zanima šta se sa njima događa i koliko ko na njima zarađuje.
 
"I u ovom slučaju važan faktor je sreća. Nekada za dan nađem kilogram i više, a nekada za pet dana ni 100 grama", ispričao je i otkrio mesta na kojima ih najviše nalazi: "To su cerici (mesta gde rastu cerovi), ali sam ih nalazio u tamo gde rastu hrastovi i topole i pored planinskih potoka."
 
Više o tome gde se u Srbiji mogu pronaći tartufi, ali i koliko potraga može biti opasna zbog "tartuf mafije", možete pročitati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija