Potvrđena optužnica u predmetu "Jovanjica 2"

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 12. januara, donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Predraga Koluvije i drugih.
"Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju", piše u saopštenju Višeg suda.
 
Dodaje se da protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.
 
Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je novu optužnicu 24. novembra 2020. godine u slučaju "Jovanjica" kojom je pored Predraga Koluvije obuhvaćeno još osam osoba među kojima su policajci, pripadnici BIA i VOA. To je druga optužnica u slučaju "Jovanjica protiv" Predraga Koluvije i obe ga kvalifikuju kao organizatora kriminalne grupe.
 
Optužnica ga tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i falsifikovanje isprave.
 
Suđenje Predragu Koluviji po prvoj optužnici, kojom je obuhvaćeno još devet osoba, počelo je 7. oktobra 2020. godine.
  • 9

    21.01.2021 07:59
    I već
    2849 godine će biti zakazano prvo ročište
    za prvooptužene :" među kojima su policajci, pripadnici BIA i VOA."
    Naravno zbog zastare slučaja svi će biti oslobođeni
    i biće im isplaćena odšteta iz budžeta zbog klevete
    prepoštenih službenika države koju mi finansiramo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.