Doktorka Plavšić: Država i Krizni štab nisu sposobni da zaštite lekare i medicinsko osoblje

Država i Krizni štab nisu sposobni da zaštite lekare i medicinsko osoblje od zaražavanja, i zato se javnosti plasiraju razni izgovori i neistine, rekla je za Vreme specijalista za plućne bolesti Slavica Plavšić, uz podatak da je, zaključno sa 17. januarom, od kovida preminulo 79 lekara i stomatologa, dva farmaceuta i 38 sestara i tehničara.
Plavšić je u danas objavljenom intervjuu naglasila da podaci o preminulim sestrama i tehničarima nisu kompletni ni dostupni, kao i da je za nju bilo poražavajući nedostatak reakcije javnosti i stručnih krugova na smrt medicinskih radnika.
 
"Kada je Sindikat lekara i farmaceuta počeo da objavljuje imena preminulih lekara, uključila sam se u akciju i napravila tabelu sa sređenim podacima, kako preminule kolege ne bi ostale samo brojevi", rekla je Plavšić.
 
Ona je ocenila da su država i Krizni štab napravili niz katastrofalnih grešaka od samog početka epidemije, "čije ćemo posledice sagledavati još dugo". Na pitanje da li očekuje da će doći do istrage povodom velike smrtnosti zdravstvenih radnika od kovida, Plavšić je odgovorila "da smo za sada daleko od toga".
 
"Ali se javnost uzburkala, a to je dobar znak - smrtnost lekara i medicinskog osoblja je, nažalost, među najvećima u Evropi i mi ćemo se potruditi, nadamo se i verujemo da će pomoć i podrša javnosti, stručnjaka i medija biti dovoljna da se pokrene detaljna istraga", rekla je Plavšić.
  • Branka

    22.01.2021 11:03
    Pljujete lekare I dalje???
    Sram vas bilo za komentare za lekare. Ne zasluzujete nikakve lekare. Od svih profesija, njihovo skolovanje traje najduze, 6 godina fakultet I Jos specijalizacija od 4 do 6 godina. I onda rade nakon specijalizacije za 80 ili 90 000 dinars. Neki od njih ulaze u crvenu zonu I direktno se zrtvuje spasavajuci vas koji pljujete po njima.
    Za koliko para bi Vi sada ulazili u crvenu zonu I lecili obolele?!!!!
  • mile

    22.01.2021 07:31
    I treba nam ovakva vlast da nas satire i ponistava u svakom pogledu, kad pogledam komentare, to smo i zakljucili.Nije rec o nepotizmu i slicnom ti nisu u crvenoj zoni.Rec je o onim lekarima i ostalom osoblju koji se pozrtvovano i bez ikakve rezerve bore za zivote bolesnih oni drugi su se izvukli od takvih stvari.Treba da podrzimo te ljude koji se boreza sve nas a one druge naravno treba osuditi .
  • Salamander

    22.01.2021 07:07
    hormoni stressa
    su kortikosteroidi
    oni ruše imuni sistem
    mi smo svi PREOTEREĆENI
    a vlada NEĆE da zaposli i PLATI medicinski kadar,
    jer onda NJIMA ostaje manje.
    Vlada se ponaša kao gomila gramzivaca, slepih, nesvesnih, samoživih i sebičnih ignoranata.
    Triput fuj za vladu !


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija