Autor: Vreme

Info
21.01.2021.
20:19
Država i Krizni štab nisu sposobni da zaštite lekare i medicinsko osoblje od zaražavanja, i zato se javnosti plasiraju razni izgovori i neistine, rekla je za Vreme specijalista za plućne bolesti Slavica Plavšić, uz podatak da je, zaključno sa 17. januarom, od kovida preminulo 79 lekara i stomatologa, dva farmaceuta i 38 sestara i tehničara.
  • Branka

    22.01.2021 11:03
    Pljujete lekare I dalje???
    Sram vas bilo za komentare za lekare. Ne zasluzujete nikakve lekare. Od svih profesija, njihovo skolovanje traje najduze, 6 godina fakultet I Jos specijalizacija od 4 do 6 godina. I onda rade nakon specijalizacije za 80 ili 90 000 dinars. Neki od njih ulaze u crvenu zonu I direktno se zrtvuje spasavajuci vas koji pljujete po njima.
    Za koliko para bi Vi sada ulazili u crvenu zonu I lecili obolele?!!!!
  • mile

    22.01.2021 07:31
    I treba nam ovakva vlast da nas satire i ponistava u svakom pogledu, kad pogledam komentare, to smo i zakljucili.Nije rec o nepotizmu i slicnom ti nisu u crvenoj zoni.Rec je o onim lekarima i ostalom osoblju koji se pozrtvovano i bez ikakve rezerve bore za zivote bolesnih oni drugi su se izvukli od takvih stvari.Treba da podrzimo te ljude koji se boreza sve nas a one druge naravno treba osuditi .
  • Salamander

    22.01.2021 07:07
    hormoni stressa
    su kortikosteroidi
    oni ruše imuni sistem
    mi smo svi PREOTEREĆENI
    a vlada NEĆE da zaposli i PLATI medicinski kadar,
    jer onda NJIMA ostaje manje.
    Vlada se ponaša kao gomila gramzivaca, slepih, nesvesnih, samoživih i sebičnih ignoranata.
    Triput fuj za vladu !


  • dijasporac

    22.01.2021 00:26
    Ima li necega u tome sto su lekari u Srbiji i poprilicno bahati, neodgovorni, neoprezni a bogami (na osnovu iskustva sa lekarima koji su negde drugde zavrsavali skole i imali praksu) i nestrucni i neobrazovani?

    Kad imate redovnog profesora medicinskog fakulteta i clana drzavnog staba za borbu protiv covida koji kaze da je to najsmesniji virus u istoriji, kada imate lekare koji su protiv vakcinacije i koji stoje iza teorija zavere, kada imate lekare koji se bune protiv mera za suzbijanje kada ih uvedu...

    Kada imate lekare koji umiruceg pacijenta gledaju samo kada im legne mito, kada imate lekara koji svoje pacijente iz drzavne bolnice salje na privatnu kliniku na kojoj takodje radi, kada imate lekara koji propisuje samo lekove od kojih ima masnu proviziju, kada imate lekare koji na radnom mestu puse i piju, kada imate lekare koji imaju vise neopravdanih izostanaka nego radnih sati u mesecu...

    U zdravstvenom sistemu u kome je ekstremna korupcija, nepotizam (50% svih upisanih studenata Medicine su deca lekara, pola asistenata na fakultetu se deca profesora sa istog) i kada se sve to udruzi sa nesposbnim i kriminalnim politickim sistemom i drzavom imate to sto imate.

    I cemu onda cudjenje? Jos super prolazite kakav raspad svega je tu prisutan.
  • Nebriga totalna

    21.01.2021 23:34
    A koliko starih u domovima?
    Ne zna se ni koliko je starih preminulo u novosadskom Gerontoloskom centru gde je uprava dopustila da majstori vec 6 meseci ulaze u zgradu da bi obavili tenderski posao a stare su ostavili u zgradi, zatvorili ih u sobe. Sede u sobama 9.5 meseci, bez zraka sunca i svezeg vazduha.
  • Dendi

    21.01.2021 22:33
    Istina je poražavajuća
    @Ozbiljan

    Pa i da je jedan broj preminulih lekara bio neaktivan to ne objašnjava zašto su drugi umrli. Jasno je da su bili preopterećeni, nedovoljno zaštićeni i da je organizacija podbacila. Isto važi i za druge preminule zdravstvene radnike. Car je go.
  • realista

    21.01.2021 22:17
    Svega ima
    Ima tu i psihijatara i raznih medicinskih radnika.
    Koji su jednako izloženi mogućnosti zaraze kao i svi drugi građani.

    Spisak je besmislen, nigde u svetu se ne računa tako, već samo lekari iz crvene zone.
  • Ozbiljan

    21.01.2021 20:41
    Preterivanje
    Tačno je da je većina sa ovog spiska bila radno aktivna i da su preminuli.
    Ali tu su i penzionisani bivši lekari, neaktivni duže godina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna