Tiodorović juče: Britanski soj virusa samo što nije stigao; Tiodorović danas: Stigao je još 31. decembra

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je uzorak novog, mutiranog soja korona virusa u Srbiji uzet 31. decembra, kada je žena koja je doputovala iz Velike Britanije primetila tegobe.
Tiodorović je za televiziju Prva izjavio da je odmah utvrđeno da je u pitanju infekcija korona virusom, ali da su tek naknadna ispitivanja potvrdila da se radi o mutiranom soju, "koji se razlikuje u sitnom elementu od prethodnog virusa".
 
On je rekao da su svi kontakti žene kod koje je utvrđen mutirani soj korona virusa stavljeni u izolaciju.
 
Na pitanje da li opravdan strah od novog soja korona virusa, Tiodorović je odgovorio da je veći broj zaraženih posledica toga što se mutirani soj brže prenosi, i da je posledica većeg broja zaraženih veća smrtnost u odnosu na već prisutan virus.
 
Tiodorović je rekao da "tamo gde se mere ne sprovode u potpunosti sa većim zaražavanjem se povećava i smrtnost" i da bez obzira što "vakcinacija dobro ide" treba poštovati apsolutno sve mere koje su na snazi.
 
Podsetimo da je dr Tiodorović juče za Tanjug rekao da "smatra da je samo pitanje dana kada će se on dijagnostikovati i u Srbiji". Samo nekoliko sati kasnije, predsednik Aleksandar Vučić je prilikom gostovanja na TV Prva rekao da je britanski soj virusa već tu, o čemu ga je obavestio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
  • Ja više ni ne

    25.01.2021 19:24
    Osećam bes prema vama politicarima, kvazi doktorima koji su izgubili negde vremenom svoj kompas, na putu gde se sada nalazite. To je sad više neko jako veliko razočaranje, i mislim da je to gore od besa. Bes te prodje kad tad, ne može čovek biti doveka besan, ali razočaran..... Žao mi je sto osećam polako da se u ovoj državi u nekom trenutku više nećemo moći osloniti ni na koga, ko je na nekim "bitnim" pozicijama. Sve ovo polako počinje da gubi smisao...
  • Harley Quinn

    25.01.2021 12:41
    Не може он пре Свевишњег то први да објави.
  • Pa-Pa-Paranoja

    25.01.2021 12:28
    Ne osecam se dobro
    Stvarno se ne osecam dobro kada slusam, citam ili svedocim ovakvim vestima koje dolaze od nekog kome treba da verujem i da stavim u ruke svoj zivot i zivot svojih najblizih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.