Pogačar: Izneli smo argumente zašto poreska rešenja nisu validna

Predsednik Udruženja radnika na internetu (frilensera) u Srbiji Miran Pogačar rekao je da su na sastanku sa predstavnicima Poreske uprave saopštili argumente zašto rešenja o poreskim zaduženjima te službe nisu validna.
Pogačar: Izneli smo argumente zašto poreska rešenja nisu validna
Foto: Pixabay
On je naveo da je Poreska uprava pogrešno uradila obračunska zaduženja radnika na internetu.
 
"Poreski službenici su napravili nekoliko grešaka, a prva je da je kamata obračunata po prodajnom kursu evra", smatra Pogačar.
 
Radnici na internetu protestovali su nekoliko puta u poslednjih dva meseca jer su dobili zaduženja za porez na dohodak u astronomskim iznosima. Pogačar je rekao da su sporne i stope po kojima su obračunati normirani troškovi.
 
"U razgovoru smo naišli na razumevanje, a na sledećem sastanku će početi pregovori", rekao je Pogačar.
  • Neko

    25.01.2021 23:41
    Prodao si se Pogacaru
    Ovaj covek konstantno gazi po onome sto je definisano na protestima, a to je da nema retroaktivne naplate poreza dok se ne donese novi zakon po kojem ce se definisati status freelancer-a. Svakom izjavom nas udaljava od cilja! Kakav kurs? Kakva kamata? Alo? Pozivam clanove njegovog udruznja da ga polako napustaju i slabe mu pregovaracku poziciju inace smo gotovi!
  • A

    25.01.2021 22:22
    Cek...zasto razgovaraju o stopama i obracunu? Resenja su nezakonita. Naplata poreza na ovaj nacin je nezakonita. Zasto razgovaraju o iznosima? Zar ne bi trebalo o nacinu oporezivanja pricati tek kad u planu bude donosenje novog zakona? Ovako ispada: "sve je u redu, ali taj iznos bi trebalo da je malko manji, znate?"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.