Postignut dogovor - ko nije vakcinisan, moći će u Grčku uz negativan PCR test

Ministarka turizma Tatjana Matić i ministar Republike Grčke za turizam Haris Teokaris usaglasili su se na današnjem onlajn sastanku o potpisivanju zajedničkog Memorandum o razumevanju u oblasti turizma u uslovima pandemije kovid 19, koji će definisati uslove ulaska putnika iz Srbije u Grčku, odnosno iz Grčke u Srbiju, u periodu od 1. maja do 1. oktobra 2021. godine.
Postignut dogovor - ko nije vakcinisan, moći će u Grčku uz negativan PCR test
Foto: Pixabay
Memorandum će predvideti međusobno priznavanje elektronskih sertifikata o vakcinaciji, navedeno je u saopštenju Ministarstsva.
 
"Na taj način biće omogućen ulazak građanima obe zemlje koji su vakcinisani, dok će za građane koji nisu vakcinisani biti obavezan PCR ili antigenski test. Takođe, na granici će se raditi nasumični brzi testovi", objasnila je ministarka Matić.
 
Ona je napomenula i da će građani koji do sada nisu mogli da ostvare zamenska putovanja za Grčku, a sklopili su ugovore sa turističkim agencijama, moći to da urade do 31. decembra 2021. godine.
 
"Otvaranje grčke granice za naše građane tokom letnje sezone biće simbolična slika potpune normalizacije naših života, ali i još jedna potvrda o dubokom i istinskom prijateljstvu i izvanrednim bilateralnim odnosima između Srbije i Grčke", poručila je Matić.
  • Dragan

    26.01.2021 18:54
    Kakva ministarka takav i dogovor
  • Nik

    26.01.2021 18:10
    Jelte
    Samo da pitam, jel Grcka u EU ili nije? Znaci sporazum vazi, samo ako ispunjava odnovne uslove EU a to je priznata vakcina od strane SZO... Pfajzer vakcinisani ce se ove godine kupati u Grckoj, a za ostale... ima Srbija lepih voda, zdravih i jos vaznije cistih.
  • ///

    26.01.2021 17:57
    Sve će se to do maja promeniti, ljudi ne žurite, sačekajte da se raspetlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.