Gojković: Spomenik Stefanu Nemanji građani će voleti kao i Pobednika

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je da će građani Srbije spomenik Stefanu Nemanji voleti kao što vole i spomenik Pobedniku.
Gojković: Spomenik Stefanu Nemanji građani će voleti kao i Pobednika
Foto: 021.rs
Gojković je za televiziju B92 rekla da je rađena anketa u kojoj se većina građana izjasnila da je zadovoljna spomenikom, ali i da će uvek biti onih koji "ni sa čim nisu zadovoljni".
 
"Postojale su zamerke da je spomenik prevelik, da ima mač, pa je i genocidan, neko ko ima smelosti i nevaspitanja da kaže da je spomenik tvorcu naše države genocidan, to ne bih ni komentarisala. Svi imamo prava na svoj stav, ali ti koji sve kritikuju, govore o jednom umetničkom delu, a da ga nisu ni videli", smatra ona.
 
Na Savskom trgu u Beogradu, sve je spremno za zvaničnu državnu svečanost. Ispred Filozofskog fakulteta u toku je protest organizacije Koraci i građana koje se protive spomeniku Stefanu Nemanji čije je otvaranje planirano večeras u 20 časova.
  • operisana

    28.01.2021 09:17
    od ukusa
    Žena koja je "sazidala" ono ruglo od kvazi fontane u Katoličkoj porti
  • Gorusica

    28.01.2021 09:06
    jel vi to nas hipnotisete gdjo gojkovic?
    volecete spomenik stefanu nemanji
    volecete spomenik stefanu nemanji
    volecete spomenik stefanu nemanji
  • Mirjana

    28.01.2021 07:55
    U jako mi bitno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.